Arkkitehtuurimme vuosikymmenet 1900–1970

Pysyvä näyttely

Arkkitehtuurimuseon pysyvä näyttely tarkastelee 1900-luvun rakentamisen historiaa yhteiskunnallista taustaa vasten ottaen huomioon taloudessa, politiikassa ja tekniikassa tapahtuneen kehityksen. Nämä tekijät ovat aina vaikuttaneet paitsi rakentamisen määrään, myös arkkitehtuurin muotokieleen.
 
Eri kausien tyylipiirteitä, teknisiä ratkaisuja, materiaaleja ja sisustuksia seurataan vuosikymmenittäin. Rakentamiseen liittyviä ilmiöitä tarkastellaan laajasta näkökulmasta, edeten suuremmasta pienempään; kaupunkisuunnittelusta julkisivumateriaaleihin ja sisustuksiin.
 
Näyttelyä täydentää Elina Standertskjöldin kolmiosainen kirjasarja Arkkitehtuurimme vuosikymmenet 1900–1920, 1930–1950 ja 1960–1980.

Arkkitehtuurin monet tarinat

Setan mielenosoitus Eduskuntatalon portailla. Kuvioituna Arkkitehtuurin monet tarinat -hankkeen palloilla (liukuväri)

Kenen tarinoita kerromme, kun kerromme tarinoita suomalaisen arkkitehtuurin historiasta? Mitä on vielä jäänyt kertomatta?

Arkkitehtuurimme vuosikymmenet -näyttelyssä on nyt mahdollista pohtia, millaiset näkökulmat ovat tähän asti jääneet piiloon Arkkitehtuurimuseossa. Miltä suomalaisen arkkitehtuurin tarina näyttää esimerkiksi erilaisten perhemallien, asunnottomuuden tai saavutettavuuden näkökulmista? Seuraa keltaisia puhekuplia ja kuuntele podcasteja.

Arkkitehtuurin monet tarinat
Setan mielenosoitus Eduskuntatalon portailla. Kuvioituna Arkkitehtuurin monet tarinat -hankkeen palloilla (liukuväri)