Emmi Jouslehto Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon teknologiajohtajaksi 

Teknologia-alan moniammattilainen Emmi Jouslehto on aloittanut Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon teknologiajohtajana.  

Emmi Jouslehto on aiemmin toiminut museo- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa yhteistyötä tehneen Arilynin toimitusjohtajana ja yhtenä perustajajäsenenä sekä CGI Suomen Location Based Solutions -osaston vetäjänä. Jouslehto on erikoistunut immersiivisiin tarinankerronnan teknologioihin, kuten lisättyyn todellisuuteen ja virtuaalisiin ympäristöihin.  

Aiempi työtausta muun muassa Digimuseon, erilaisten kuluttajabrändien sekä viihde- ja media-alan yhteistyökumppanina on tuonut Jouslehdon museoiden digitalisaation aitiopaikalle, edesauttamaan uusien innovatiivisten ratkaisujen ja käyttäjäkokemuksien luomisessa. Teknologiajohtajan tehtävässä Jouslehto tuo mukanaan vuosien kokemuksen strategisesta johtamisesta ja erilaisten teknologioiden hyödyntämisestä inspiroivien käyttäjäkokemusten luomiseksi.  

“Luonnollisesti tekniikka ei saa olla itseisarvo, vaan sen avulla luodaan elämyksiä tukemaan museon ydinviestiä ja näyttelyiden teemaa”, Jouslehto kuvailee.  

Intohimoisena museoiden ja teknologian ystävänä, Jouslehdon visiona on vahvistaa alojen välistä siltaa: “Nykyajan ja etenkin tulevaisuuden museon tulee laajentua digitaaliseksi sekä itse museotilassa että verkossa, ja nähdä verkko yhtä oikeana museon ulottuvuutena kuin fyysinenkin. Vaikka ne ovat erilaisia, ne integroituvat toisiinsa jatkamalla siitä, mihin toinen ulottuvuus jää. Olemalla digitaalisesti läsnä erilaisilla alustoilla, joilla ihmiset viettävät aikaansa, syntyy täysin uudenlainen museokokemus, joka paitsi kiinnostaa, myös löytää tiensä ihmisten sydämiin.” 

Tehtävän mahdollistaa Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Kuvat Anja Reponen, Anni Koponen