Tiistai 22.4. kello 18, Arkkitehtuurimuseo
 
VAIKUTTAJAFOORUMI
Tommi Laitio: Nuorista jää jälki
 

 
Vuoden ensimmäisessä Vaikuttajafoorumissa pohdittiin nuorten aktiivista suhdetta kaupunkitilaan.
 
Helsingin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio alusti keskustelua nuorten osallistamisesta kaupunkitilan suunnittelussa. Työssään Laitio miettii, kuinka nuorten teot ja toiveet saadaan näkyviin tulevaisuuden ja tämän päivän Helsingissä. Tällä hetkellä nuorten kanssa suunnitellaan mm. uutta nuorisotaloa Maunulaan.
 
Tommi Laitio on toiminut Helsingin nuorisoasiainkeskuksen johtajana lokakuusta 2012. Nuorisoasiainkeskus on Suomen suurin nuorisoalan toimija, jolla on 90 nuorisotilaa eri puolilla Helsinkiä. Keskus työllistää 400 nuoriso-ohjaajaa. Nuorisoasiainkeskuksen tehtävä on varmistaa, että Helsinki on Suomen paras paikka olla nuori.
 
Ennen siirtymistään kaupungin työntekijäksi Laitio työskenteli tutkijana ajatushautomo Demos Helsingissä, jossa hän mm. tutki ryhmien vaikutusta kulutuspäätöksiin sekä vastasi Tuuli Kaskisen ja Simo Vassisen kanssa World Design Capital -vuoden Paviljongin ohjelmasta.
 
Lisäksi Tommi Laitio johti Asumisen innovaatiopalkinnon voittanutta Hoas-laboratoriota, jossa kehitettiin uusia yhteisöllisiä ja ekologisia ratkaisuja opiskelija-asumiseen. Tommi on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta, jossa hän erikoistui retoriikan ja politiikan tutkimukseen.