ARCHITECTURE SPEAKS!
 
THOMAS KRÖGER
THOMAS KRÖGER ARCHITEKTEN 
 
Keskiviikkona 4.12. 
kello 13:15, luentosali A1, Otakaari 1X, Espoo
kello 18:00, Arkkitehtuurimuseo, Kasarmikatu 24, Helsinki 

 


 
 

Työskenneltyään sekä Norman Fosterin että Max Dudlerin kanssa arkkitehti Thomas Kröger perusti oman arkkitehtuuristudionsa Berliiniin vuonna 2001. Siitä saakka Kröger ja hänen tiiminsä ovat keränneet kokemusta yksityisten, julkisen sektorin ja kansainvälisten asiakkaiden kanssa työskentelystä. Heidän portfolionsa kattaa yksityiskoteja, toimistoja, liikerakennuksia, museoita ja gallerioita.
 
Yksityiskodit, pienet asuinkerrostalot ja erityisesti konversiot ovat saaneet arkkitehtuurimediassa huomiota persoonallisista ja ajattomista toteutuksistaan Krögerin luottaessa perinteisiin rakennustypologioihin, paikallistyyleihin ja perioididetaljeihin, ja suunnitellessa kalusteita asiakkaidensa niin toivoessa. Hän on suunnitellut useita kohteita Brandenburgin Uckermarkin alueelle, missä paikallinen maaseutu ja rakennusperintö ovat hänelle erityisen läheisiä inspiraation lähteitä. Muita Krögerin innoittajia ovat olleet hänen matkansa Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa perinteisiin rakennusmateriaaleihin ja -tyyppeihin tutustuen.
 
Kröger on saksalaisten arkkitehtien liitto BDA:n jäsen ja opettanut Northeastern University of Bostonin arkkitehtuurin laitoksella sekä toiminut vierailijaprofessuurissa HFT Stutgartissa vuonna 2014. Vuonna 2019 hänestä tuli Düsseldorfin taideakatemian rakennustaiteen professori.
 

Thomas Krögerin projekteissa nykytila yhdistyy mielenkiintoisella tavalla kerrostumien kautta historiaan. Joskus se tapahtuu ottamalla vanhat tilat uuteen käyttöön ja joskus valitulla muotokielellä on jokin tarina kerrottavana. Ikään kuin viesti menneestä”, sanoo luentosarjan kuratoinut professori Jenni Reuter Aalto-yliopistosta.

 


Osallistuminen museon sisäänpääsymaksulla 10/5/0 €, Museokortti.
Maksuton Aalto-yliopiston opiskelijoille.