TAPAHTUMAT MUSEOSSA JA MUUALLA

 
Voit tilata tiedon ajankohtaisista tapahtumista suoraan sähköpostiisi
 
Tällä sivustolla näet kaikki Arkkitehtuurimuseon tulevat tapahtumat. Vuoden 2018 aikana Arkkitehtuurimuseo tarjoaa näyttelyjensä ohella itsenäisiä tapahtumia, kuten keskustelutilaisuuksia, luentoja ja työpajoja.
 
 
OPASTETTUJA KÄVELYKIERROKSIA HELSINGISSÄ
1.7.–31.8.2018
 
Kesän arkkitehtuurikävelykierroksilla tutustutaan jälleen Helsinkiin. Kierrosten järjestäjä on Arkkitehtuurimuseo, ja oppaana toimii Gayle McKeen, joka on johtanut kävelykierroksia Chicago Architecture Foundationille. McKeenillä on tohtorin tutkinto politiikan tutkimuksesta Chicagon yliopistosta, ja hän on opettanut yliopistoissa niin Yhdysvalloissa kuin Iso-Britanniassakin.​ Huom. Kierrokset pidetään englanniksi ja niiden kesto on noin 2 tuntia. Osallistumismaksu 10 € / 5 € / alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Säävaraus.
 
Kierrosten kohteet ja alkamisajat:
 
Keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin kello 11: Historic Tour
(Lähtöpaikka: Senaatintori)
 
Helsingin historiaa käsitellään empire-keskustan ja Katajanokan alueelle sijoittuvalla kävelykierroksella arkkitehtuuria tarkastellen. Pääkaupungin monipuolisen rakennuskannan kautta piirtyy myös kuva Suomen ja sen rajanaapureiden historiasta, itsenäistymisprosessista sekä kansallisen tyylin etsinnästä. 

Torstaisin ja lauantaisin kello 11: Ullanlinna Tour
(Lähtöpaikka: Arkkitehtuurimuseo)

Tarkastele Helsingin kauneimpia asuinalueita uudesta näkökulmasta. Helsingin vanhat korttelit ovat puistoineen ja värikkäine pienkerrostaloineen viihtyisän ja kodikkaan kaupunkiympäristön aarteita aivan museon naapurissa. Arkkitehtuurimuseolta lähtevillä kierroksilla mutkitellaan lähikortteleiden katuja Ullanlinnan ja Eiran alueella.

---

Kaupunkielämää Jätkäsaaressa – 
Asuntomessut 1.–9.9.2018

Arkkitehtuurimuseo on mukana uudenlaisessa kaupunkitapahtumassa, joka nostaa esiin kaupunkiasumisen uusia innovaatioita ja näyttää asumisen arkea ja juhlaa jätkäsaarelaisten näkökulmasta.

---

Arkkitehtuurimuseo on mukana Habitare-messuilla 12.–16.9.2018

Habitaren vuoden 2018 teema Roots – Pintaa syvemmälle korostaa asioiden aitoutta ja persoonallisuutta. Arkkitehtuurimuseon osastolla on esitellään Katsaus 2018 kohteita. Lisäksi museon arkistonhoitaja Elina Standertsjköld kertoo lauantaina 15.9. kello 11.30 ohjelmalavalla museon kuva-arkiston kokoelmasta ja sen konservoinnista. Samalla tarjoutuu tilaisuus tutustua Adoptoi piirustus -hankkeeseen.

---

Open Studios 13.–14.9.2018

Open Studios avaa jälleen ovet Helsingin kiinnostavimpiin työtiloihin. Helsinki Design Weekin, Arkkitehtuurimuseon ja Mushrooming-työhuoneverkoston järjestäminä iltoina luovien alojen sekä arkkitehtuurin edelläkävijät avaavat toimistojensa ovet ja kertovat toiminnastaan. Luvassa on inspiroivia kohtaamisia sekä monipuolista ohjelmaa kahden illan ajan. Helsinki Design Week | Open Studios

---

Lasten Designviikko Kaupunginmuseolla: Rakennetaan talo! 
14.9.2018 klo 9–16

Lapsille suunnattu työpaja Rakennetaan talo! toteutetaan medialeikki-metodia käyttäen. Työpajassa tuotetaan Kromakee-nukkekoti-lavastetaloja, joilla voi leikkiä. Taloista muodostuu kokonainen kylä. Rakennetuissa kromakee-taloissa ja tiloissa kuvataan videoita lasten toteuttamista leikeistä. Videoista editoidaan katseltava videoteos työpajan yhteyteen. Valmistuneita taloja voi lunastaa itselleen työpajan jälkeen. Ohjaaja: Markus Renvall / Arkkitehtuurimuseo. Helsinki Design Week | Lasten designviikko

---

EERO SAARINEN HONORARY LECTURE 2018
Bas Smets, Bureau Bas Smets -toimiston perustaja ja johtaja, Bryssel, Belgia
 
Torstai 13.9. klo 13.00–16.00
G18-juhlatilaYrjönkatu 18, Helsinki
 
Eero Saarisen syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi käynnistettyyn luentosarjaan kutsutaan vuosittain ennakkoluulottoman arkkitehtuurin perinnettä työssään jatkava ja kansainvälistä tunnustusta saanut nuori arkkitehti. Tänä vuonna luennoijaksi on valikoitunut belgialainen Bas Smets, Bureau Bas Smets -toimiston perustaja ja johtaja. Smets keskittyy luennossaan yhteen erikoisalaansa maisema-arkkitehtuuriin ja sen tulevaisuuteen liittyviin mahdollisuuksiin ja haasteisiin.
 
”Aion luennoida maisema-arkkitehtuurin määrittämisen tarpeesta aikana, jolloin luonnolliset tilat kutistuvat kovaa vauhtia. Puhun myös maisema-arkkitehtuurin synnystä 1400-luvun maalauksien myötä ja siitä, kuinka nykyiset projektit toimivat näiden maalauksien jatkumona”, Smets kertoo ja jatkaa: ”Yksi tärkeä puheenaihe on myös maisemaprojektien tuottaminen useissa maissa ja konteksteissa”.
 
Vuonna 2008 Bas Smets palkittiin nuorten maisemasuunnittelijoiden Les Nouveaux Albums des Jeunes Architectes et des Paysagistes -palkinnolla. Vuosina 2013–2014 hän oli mukana tuottamassa Antwerpenin kansainvälisen Arts Campus de Singelin ja Bordeaux'ssa sijaitsevan Arc en Rêve -arkkitehtuurin keskuksen ensimmäistä monografista näyttelyä. Vuonna 2016 Bas Smets kuratoi Invention of Landscape -näyttelyn Bozarissa, Brysselissä, ja vuonna 2017 hänet nimitettiin Bordeaux'n arkkitehtuuribiennaalin komissaariksi.
 
Bureau Bas Smets on belgialainen arkkitehtitoimisto, jonka Bas Smets (s. 1975) perusti Brysselissä vuonna 2007. Hän on valmistunut Leuven yliopistosta ja suorittanut maisema-arkkitehtuurin jatko-opinnot Geneven yliopistossa.
 
Bureau Bas Smets kotisivut
 
Luento on osa HDW Arkkitehtuurin päivää, jota vietetään torstaina 13.9. G18-juhlatilassa. Seminaari on kaikille avoin, mutta vaatii ennakkorekisteröitymisen täällä. Luento pidetään englanniksi.
 

 
 
- - -
Liity Arkkitehtuurimuseon sähköpostilistalle
Lähetämme tiedotteita museon ajankohtaisista tapahtumista, kuten luennoista, opastuksista, työpajoista ja opastetuista kiertokäynneistä. Liity tästä!
 
Seuraa museon tapahtumia Facebookissa ja Twitterissä.
Tutustu museon aikaisempiin tapahtumiin täältä