TAPAHTUMAT MUSEOSSA JA MUUALLA

 
Voit tilata tiedon ajankohtaisista tapahtumista suoraan sähköpostiisi

Tällä sivustolla näet kaikki Arkkitehtuurimuseon tulevat tapahtumat. Vuoden 2018 aikana Arkkitehtuurimuseo tarjoaa näyttelyjensä ohella itsenäisiä tapahtumia, kuten keskustelutilaisuuksia, luentoja ja työpajoja.
 

INTERPLAY OF CULTURES
 
Opastukset
Suomenkielinen opastus näyttelyyn joka lauantai kello 15.

 
Erikoisopastus päättäjäissunnuntaina:
Arkkitehtuurin ituja, pehmeitä menetelmiä ja vahvoja rakenteita
- kulttuuriopastus kasvun hallinnasta
Sunnuntai 24.2 kello 15, Arkkitehtuurimuseo,
Opastus sisältyy pääsylipun hintaan 10 € / 5 €
Museokortilla vapaa pääsy
 
Interplay of Cultures -näyttelyn päättäjäisviikonlopun vierailevaksi oppaaksi saapuu Helinä Rautavaaran museon intendentti Katri Hirvonen-Nurmi (FM, kulttuuri- ja sosiaaliantropologia). Helinä Rautavaaran museo esittelee maailman kulttuureja ja on nimetty peruskokoelman lahjoittaneen värikkään maailmanmatkaajan Helinä Rautavaaran (1928-1998) mukaan. Museo rakentaa kulttuurisesti moninaista Suomea ja sosiaalisesti oikeudenmukaista maailmaa. 
 
Interplay of Cultures on toteutettu yhteistyössä Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitoksen kanssa. Se esittelee Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden projekteja kestävän kehityksen ja humanitaaristen kysymysten parissa viimeisten 25 vuoden ajalta. Hirvonen-Nurmi opastaa näyttelyyn ja sen pohtimiseen antropologian käsitteiden kautta. kulttuuriopastuksella pohditaan, miten eri kulttuureissa ymmärretään vuorovaikutuksen mahdolliset osallistujat eri tavoin, miten 25 vuoden aikana yhteydenpidon tempo on muuttunut globalisaation myötä ja miten kasvu voi olla sekä yhteisön vaalittu ydinarvo että hallintaa, teknologiaa ja rajoittamista vaativa haaste.
 
--

KOHDEVIERAILU: HELSINGIN YLIOPISTON ANATOMIAN LAITOS

Torstai 21.2. kello 16, Siltavuorenpenger 3a, kokoontuminen pääovella (a-porras)
Vapaa pääsy
 
Helsingin yliopiston vanhan anatomian laitoksen (nyk. Athena-talo) peruskorjauksen arkkitehti Käpy Paavilainen (Arkkitehtuuritoimisto Käpy ja Simo Paavilainen Oy ) esittelee 1920-luvun klassismia edustavan rakennuksen. Arkkitehtien Toivo ja Jussi Paatelan suunnittelema Helsingin yliopiston anatomian laitos valmistui Siltavuorenpenkereen huipulle vuonna 1928.
 
Rakennuksen koristelussa Paatelat tekivät yhteistyötä Bruno Tuukkasen ja Gunnar Finnen kanssa. Kalustus on Toivo Paatelan käsialaa. Rakennus peruskorjattiin vuonna 2010. Tiloja, pintoja ja interiöörejä palautettiin alkuperäiseen muotoonsa. Lisäksi otettiin käyttöön uusia opetustiloja.
 
Vuonna perustettu 1977 Arkkitehtuuritoimisto Käpy ja Simo Paavilainen Oy on korjausrakennuskohteiden kokenut ammattilainen. Paavilaiset uskovat, että ”jokaisella aikakaudella on sille ominainen arkkitehtuurinsa ja uusi arkkitehtuuri pyrkii aina entistä parempiin ratkaisuihin, mutta menettää samalla jotakin vanhan ominaisuuksista.” Koska kokonaisympäristö on Paavilaisille tärkeä, pitävät he arvossa myös vanhoja rakennuksia ja tuntevat kiinnostusta niiden kunnostusta kohtaan – heidän mukaansa vanha rakennus rikastuttaa parhaiten miljöötään, jos se saa olla oma itsensä ja säilyttää korjaustilanteessa alkuperäisen arkkitehtuurinsa.
 
Kierros on osa Vuosisata sairaalasuunnittelua – Paatelat arkkitehteina -näyttelyn ohjelmistoa.
 
--
Jugendruusu-ryijy ommellen -kurssi
Arkkitehtuurimuseo
9.3-10.8.2019
Ilmoittautuminen vaadyitaan
Kurssin hinta 60€
 
Tule Arkkitehtuurimuseoon ompelemaan pientä Jugendruusu-ryijyä ja kuuntelemaan Suomen Käsityön Ystävien ryijyaiheista luentoa. Voit tutustua taiteilijoiden suunnittelemiin, upeisiin uniikki- ja mallistoryijyihin vuosikymmenten varrelta ja päästä harjoittelemaan ryijyn ompelutekniikkaa helposti ja vaivattomasti. Luento kestää noin 0,5 tuntia ja työpaja 2,5 tuntia (kesto yht. 3 tuntia). Kurssin hinta on 60 €/hlö. Kurssi vaatii ennakkoilmoittautumisen. Lisätietoa täältä.
 
Ryijykurssit järjestetään Arkkitehtuurimuseon Suur-Merijoen kartano – jugendin helmi -näyttelyn aikana seuraavasti:
lauantai 9.3.
lauantai 6.4.
lauantai 11.5.
lauantai 8.6.
lauantai 10.8.
lauantai 7.9.
Kurssit järjestetään kello 12-15. Kurssin jälkeen voi jäädä seuraamaan Arkkitehtuurimuseon näyttelyopastusta (kello 15 alkaen).
 
 
- - -
Liity Arkkitehtuurimuseon sähköpostilistalle
Lähetämme tiedotteita museon ajankohtaisista tapahtumista, kuten luennoista, opastuksista, työpajoista ja opastetuista kiertokäynneistä. Liity tästä!
 
Seuraa museon tapahtumia Facebookissa ja Twitterissä.
Tutustu museon aikaisempiin tapahtumiin täältä