TAPAHTUMAT MUSEOSSA JA MUUALLA

 
Voit tilata tiedon ajankohtaisista tapahtumista suoraan sähköpostiisi
 
Tällä sivustolla näet kaikki Arkkitehtuurimuseon tulevat tapahtumat. Vuoden 2018 aikana Arkkitehtuurimuseo tarjoaa näyttelyjensä ohella itsenäisiä tapahtumia, kuten keskustelutilaisuuksia, luentoja ja työpajoja.
 
MUSEOPIHA KUKKII!
Lauantai 26.5.2018 kello 13–15
Tervetuloa tutustumaan kaupunkiviljelyyn Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteiselle pihalle. Museopiha kukkii! -tapahtumassa on mahdollisuus tutustua kaupunkiviljelyn saloihin yrttilaatikoiden istutustalkoissa. 
Tapahtuma järjestetään osana Ihana Helsinki -kaupunkifestivaalia. 
 
AVOIMET OVET HELSINKI-PÄIVÄNÄ
Tiistai 12.6.2018 kello 11–18
Arkkitehtuurimuseo tarjoaa Helsinki-päivän kunniaksi ilmaisen sisäänpääsyn kaikille museovieraille. Museon kirjasto, kirjakauppa ja arkisto palvelevat asiakkaita, tule juttelemaan rakennustaiteen historiasta asiantuntijoiden kanssa! Arkkitehtuurin oppimishuoneessa lapset ja nuoret voivat tutustua arkkitehtuurin löytölaatikkoon. Luvassa on aistikkaita kokemuksia ja oivaltamisen iloa koko perheelle.
 
URBAN FAÇADES -NÄYTTELYN AVAJAISKESKUSTELU
Tiistai 12.6.2018 kello 17–18
Arkkitehtuurimuseossa avataan Helsinki-päivänä 12.6. opiskelijatyönäyttely Urban Façades. Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen opiskelijat ovat valmistaneet julkisivututkielmia osoitteeseen Punanotkonkatu 2. Kyseessä on vanhan poliisiaseman toimistorakennus, jota parhaillaan puretaan uuden asuinrakennuksen tieltä. 
Näyttelyn avajaiskeskustelussa kello 17 panelisteina toimivat arkkitehdit Esa Ruskeapää ja Simon Mehringer. Myös Aalto-yliopiston arkkitehtuurin opiskeliljat ovat paikan päällä esittelemässä töitään yleisölle.
 
Keskustelu on kaikille avoin. Helsinki-päivän kunniaksi ilmainen sisäänpääsy!
 
HELSINKI-PÄIVÄNÄ MUSEOPIHAN KAUPUNKIVILJELMÄ KUKKIMAAN
Tiistai 12.6.2018 kello 15–18
Museopihan kaupunkiviljelmällä kaupunkilaiset laittavat Helsingin kukkimaan yhdessä puutarha-alan ammattilaisten sekä Kaartinkaupungin ja Punavuoren paikallisten yhteisöjen kanssa. Museopihan yksityinen parkkipaikka väistyy kesäkeitaan tieltä, kun kaupunkiviljelmä ja Helsinki-päivän tapahtuma ottavat tilan haltuun.
 
Tapahtuma kutsuu kaikenikäiset tekemään hyvää yhdessä. Laitetaan yrtit ja kukkaset kasvamaan, satoa saamme nauttia koko kesän. Helsinki-päivänä on lupa iskeä kädet multaan, kutsumme kaikki mukaan istuttamaan kukkia ja hyötykasveja. Viljelylaatikoille on vapaa pääsy koko kesän ja laatikoista on lupa poimia suut makeaksi! Museot tuottavat viljelmälle kutsuvat kyltit, joiden avulla niin ohikulkijat kuin matkailijatkin houkutellaan kasvien iloihin. Kaupunkilaisille annetaan lupa vallata museopiha, kaikenlainen hengaaminen ehdottomasti sallittu.
  
NUORTEN ARKKITEHTUURIVALOKUVIA SOMESSA 
Oletko kiinnostunut arkkitehtuurista ja valokuvaamisesta - sekä näiden yhdistämisestä? Haluaisitko osallistua Arkkitehtuurimuseon järjestämälle nuorten valokuvauskurssille, jossa pääset toteuttamaan itseäsi?
 
Kurssin opetussuunnitelma koostuu eri aiheista, joita avaavat niin vakituiset vetäjät kuin vierailijat. Aiheina ovat muun muassa eri aikakausien arkkitehtuuri, arkkitehtuurin yksityiskohdat, katunäkymät, luonto kaupungissa, kaupunki olohuoneena, värit kaupunkitilassa, rakennusten erilaiset materiaalit, street art, Helsingin valot ja varjot, lintuperspektiivi ja sammakkoperspektiivi kaupungista sekä rakennusten fasadit.
 
Kurssin aikana otetuista valokuvista järjestetään näyttely Arkkitehtuurimuseolla, ja kurssille osallistuneiden käyttämiä sosiaalisen median kanavia esitellään osana museon markkinointia. Kaikilla kurssille osallistuvilla on lisäksi harvinainen tilaisuus tutustua Arkkitehtuurimuseon mielenkiintoisiin arkistoihin, käynnissä olevaan tutkimustyöhön sekä muihin museotyön toimintoihin.
 
Jos innostuit ja kiinnostuit, kannata Nuorten arkkitehtuurivalokuvia somessa -hankeideaa täällä
 
KEHITETÄÄN KAUPUNKIA
31.5.2017–
 
 
 
Arkkitehtuurimuseon Kehitetään kaupunkia -keskustelutilaisuudet tarjoavat asukkaiden ja hallinnon välille avoimen foorumin, jossa kaupungistumisen toimijat tuodaan yhteen mahdollisimman monialaisesti. Keväällä 2017 alkaneen projektin ensimmäinen kohde oli Törnävän alue Seinäjoella. Asukkaiden lapsille suunnatuissa työpajoissa koululaiset visioivat asuinympäristönsä kehitysmahdollisuuksia. Kehitetään kaupunkia -tapahtumista tiedotetaan jatkossa tällä sivulla.
 
 
- - -
Liity Arkkitehtuurimuseon sähköpostilistalle
Lähetämme tiedotteita museon ajankohtaisista tapahtumista, kuten luennoista, opastuksista, työpajoista ja opastetuista kiertokäynneistä. Liity tästä!
 
Seuraa museon tapahtumia Facebookissa ja Twitterissä.
Tutustu museon aikaisempiin tapahtumiin täältä