TAPAHTUMAT MUSEOSSA JA MUUALLA

 
Voit tilata tiedon ajankohtaisista tapahtumista suoraan sähköpostiisi
 
Tällä sivustolla näet kaikki Arkkitehtuurimuseon tulevat tapahtumat. Kesällä 2017 Arkkitehtuurimuseon ohjelmisto liittyy näyttelyihin Kuinka Suomi modernisoitiin (Arkkitehtuurimuseon iso sali), Perspektiivejä (Arkkitehtuurimuseon pieni sali), Modernia elämää! (yhteishanke HAMissa) ja Hirsitetris (museon pihalla).

Lisäksi museo järjestää itsenäisiä tapahtumia, kuten keskusteluja ja luentoja.
 
 
Perjantai 30.6.2017 klo 16:30
TEEMAOPASTUS: Eliel Saarinen & Chicago Tribune
Osa kokonaisuutta: Modernia elämää!

@ HAM

Menestys Chicago Tribune -pilvenpiirtäjän suunnittelukilpailussa 1922 nosti Eliel Saarisen arkkitehtuurin maailmankartalle. Arkkitehtuurimuseon tutkimuspäällikkö Juhana Lahti kertoo kilpailusta ja sen seurauksista Modernia elämää! -teemaopastuksellaan.
 
Osallistumismaksu: HAMin pääsylipun hinta 10/8/0€
 
 
1.7.–31.8.2017
To–ma klo 10–12
@ Aleksanteri II:n patsas, Senaatintori
 
Arkkitehtuurimuseon englanninkieliset opastukset valtaavat Helsingin kesäksi 2017! Chicago Architecture Foundationin oppaan Gayle McKeenin johdolla niin turistit kuin kaupunkilaisetkin saavat ainutlaatuisen katsauksen Helsingin ytimeen ja siihen kuinka sen arkkitehtuuri heijastelee Suomen historiaa – Suomen 100-vuotisen historian kunniaksi!
 
Joka päivä torstaista maanantaihin klo 10!
Lähtö: Aleksanteri II:n patsas, Senaatintori
Päätös: Rautatientori
Hinta: 10/5€
 
 
Keskiviikko 16.8.2017 klo 18
Uutta arkkitehtuurista: opiskelijoiden opinnäytteet II
Osa kokonaisuutta: Hirsitetris

@ Arkkitehtuurimuseo
Opinnäytetöiden näytöksissä Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnan opiskelijoiden tutkimukset nostavat esiin ajankohtaisia aiheita arkkitehtuurin saralla. Kirjallisuuspainotteiset työt ovat teemana 16.8., jolloin museon pihan Hirsitetris-paviljongin katveessa esitellään seuraavat opinnäytteet.
 
Pääsymaksu: 10/5/0€
 
1) Esko Härkönen: Ennakoiva suunnittelu- ja rakentamisprosessi julkisissa rakennushankkeissa

2) Eevamaria Juuti: Tarjoumateorian hyödyntäminen elinympäristön terveyttä edistäviä tilallisia tekijöitä analysoivassa mallissa –Spatiaalinen epidemiologia ja digitalisaatio yhdyskuntasuunnittelijan uudenlaisena työkaluna
 
3) Venla Leppänen: Säilyykö Karjasilta? – suojelukaavoituksen mahdollisuudet, alueanalyysi ja suojelusuunnitelma
 
 

Torstai 24.8.2017 
Taiteiden yö
@ Arkkitehtuurimuseo

Vapaa pääsy Arkkitehtuurimuseoon klo 16–21.
 
 
Keskiviikko 30.8.2017 klo 18
Perspektiivejä arkkitehtuurikuvaamiseen
Osa kokonaisuutta: Perspektiivejä

@ Arkkitehtuurimuseo

Taru kertoo, että kun Venäjän Tsaarille aikanaan esiteltiin Pietari–Moskova-junanrataa, hänet saatettiin keskelle kiskoja. Hetken katseltuaan Tsaari pyysi paikalle insinöörin, osoitti radan suuntaan ja kysyi miksi kiskot tuolla kaukana menevät yhteen. Hämmästynyt insinööri selitti, että se johtuu perspektiivistä. Välittömästi sen kuultuaan Tsaari julisti, että Venäjän rautateillä ei saa olla perspektiiviä!
 
Kuten tarina havainnollistaa, perspektiivi on aina tarkastelijakohtainen ja siksi yksi valokuvaajan tärkeimmistä ja kinkkisimmistä työkaluista. Valokuvaaja Jussi Tiaisen sanoin kolmiulotteisen tilan puristaminen kaksiulotteiseen valokuvaan onkin aina seikkailu. Luennollaan hän kertoo yli 40-vuotisesta urastaan arkkitehtuurikuvauksen parissa ja valottaa perspektiivin roolia työssään.
 
Pääsymaksu: 10/5/0€

Katso tapahtuma Facebookissa!
 
 
Keskiviikko 6.9.2017 klo 18
Uutta arkkitehtuurista: opiskelijoiden opinnäytteet III
Osa kokonaisuutta: Hirsitetris

@ Arkkitehtuurimuseo

Opinnäytetöiden näytöksissä Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnan opiskelijoiden tutkimukset nostavat esiin ajankohtaisia aiheita arkkitehtuurin saralla. Asuinalueet ovat teemana keskiviikkona 6.9., jolloin museon pihan Hirsitetris-paviljongin katveessa esitellään seuraavat opinnäytteet.
 
Pääsymaksu: 10/5/0€
 
1) Krasniqi Albanor: Living in 66o North
 
2) Venla Kaikkonen: Kalasatama 2030
 
3) Henrika Pihlajaniemi: Väitöskirja – Designing and experienicing adaptive lighting. Case studies with adaptation, interaction and participation
 
4) Lauri Salo: Kolme taloa Kuninkaansaareen

 
- - -
Liity Arkkitehtuurimuseon sähköpostilistalle
Lähetämme tiedotteita museon ajankohtaisista tapahtumista, kuten luennoista, opastuksista, työpajoista ja opastetuista kiertokäynneistä. Liity tästä!
 
Seuraa museon tapahtumia Facebookissa ja Twitterissä.
Tutustu museon aikaisempiin tapahtumiin täältä