TAPAHTUMAT MUSEOSSA JA MUUALLA

 
Voit tilata tiedon ajankohtaisista tapahtumista suoraan sähköpostiisi
 
Tällä sivustolla näet kaikki Arkkitehtuurimuseon tulevat tapahtumat. Kesällä 2017 Arkkitehtuurimuseon ohjelmisto liittyy näyttelyihin Kuinka Suomi modernisoitiin (Arkkitehtuurimuseon iso sali), Perspektiivejä (Arkkitehtuurimuseon pieni sali), Modernia elämää! (yhteishanke HAMissa) ja Hirsitetris (museon pihalla).

Lisäksi museo järjestää itsenäisiä tapahtumia, kuten keskusteluja ja luentoja.
 
 
1.7.–31.8.2017
To–ma klo 10–12
@ Aleksanteri II:n patsas, Senaatintori
 
Arkkitehtuurimuseon englanninkieliset opastukset valtaavat Helsingin kesäksi 2017! Chicago Architecture Foundationin oppaan Gayle McKeenin johdolla niin turistit kuin kaupunkilaisetkin saavat ainutlaatuisen katsauksen Helsingin ytimeen ja siihen kuinka sen arkkitehtuuri heijastelee Suomen historiaa – Suomen 100-vuotisen historian kunniaksi!
 
Joka päivä torstaista maanantaihin klo 10!
Lähtö: Aleksanteri II:n patsas, Senaatintori
Päätös: Rautatientori
Hinta: 10/5€
  
 
Torstai 24.8.2017 
Taiteiden yö
@ Arkkitehtuurimuseo

Arkkitehtuurimuseossa vietetään Taiteiden yötä sekä sisällä museossa että museon pihalla. Vapaa pääsy Arkkitehtuurimuseoon klo 16–21. Museon kirjakaupassa ale – tervetuloa tekemään löytöjä!
 
Museon sisällä 2. kerroksessa:

Asiantuntijaopastuksia Kuinka Suomi modernisoitiin -näyttelyyn
klo 18 amanuenssi Antti Aaltosen opastus teemasta elokuvateatterit ja teatterit
klo 19 arkistonhoitaja Elina Standertskjöldin opastus teemasta ravintolat, kahvilat ja hotellit

Museon pihalla:
 
klo 17–20 Puurakentamisen työpajoja kaikenikäisille
Rakenna oma linnunpönttö (ohjaus: Hesa-SAFA). Materiaalit tarjolla ensimmäiselle 70 rakentajalle.
Vasara ja nauloja – rakenna puusta mielikuvitusasumus niin kauan kuin rakennusmateriaaleja riittää (ohjaus museolehtori Kaisa Sjövall)
 
 
Lauantai 26.8.2017 klo 13
ELOPAJA

@ Arkkitehtuurimuseo

Arkkitehtuurimuseon perheille suunnatuissa maksullisissa työpajoissa taiteillaan näyttelyiden hengessä joka kuukauden viimeisenä lauantaina klo 13–15. 
 
Elokuun työpajan teemana ovat elokuvateatterit ja teatterit Arkkitehtuurimuseon ajankohtaisesta Modernismi-näyttelystä. Mukaan mahtuvat 15 ensimmäistä lasta. Työpaja vaatii aikuisen läsnäoloa. 
 
Osallistumismaksu: aikuiset 10€, lapset 5€. 
 
Ohjaus: Kaisa Sjövall, Arkkitehtuurimuseo. 

  
Keskiviikko 30.8.2017 klo 18
Perspektiivejä arkkitehtuurikuvaamiseen
Osa kokonaisuutta: Perspektiivejä

@ Arkkitehtuurimuseo

Taru kertoo, että kun Venäjän Tsaarille aikanaan esiteltiin Pietari–Moskova-junanrataa, hänet saatettiin keskelle kiskoja. Hetken katseltuaan Tsaari pyysi paikalle insinöörin, osoitti radan suuntaan ja kysyi miksi kiskot tuolla kaukana menevät yhteen. Hämmästynyt insinööri selitti, että se johtuu perspektiivistä. Välittömästi sen kuultuaan Tsaari julisti, että Venäjän rautateillä ei saa olla perspektiiviä!
 
Kuten tarina havainnollistaa, perspektiivi on aina tarkastelijakohtainen ja siksi yksi valokuvaajan tärkeimmistä ja kinkkisimmistä työkaluista. Valokuvaaja Jussi Tiaisen sanoin kolmiulotteisen tilan puristaminen kaksiulotteiseen valokuvaan onkin aina seikkailu. Luennollaan hän kertoo yli 40-vuotisesta urastaan arkkitehtuurikuvauksen parissa ja valottaa perspektiivin roolia työssään.
 
Pääsymaksu: 10/5/0€

Katso tapahtuma Facebookissa!
 
 
Keskiviikko 6.9.2017 klo 18
Uutta arkkitehtuurista: opiskelijoiden opinnäytteet III
Osa kokonaisuutta: Hirsitetris

@ Arkkitehtuurimuseo

Opinnäytetöiden näytöksissä Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnan opiskelijoiden tutkimukset nostavat esiin ajankohtaisia aiheita arkkitehtuurin saralla. Asuinalueet ovat teemana keskiviikkona 6.9., jolloin museon pihan Hirsitetris-paviljongin katveessa esitellään seuraavat opinnäytteet.
 
Pääsymaksu: 10/5/0€
 
1) Krasniqi Albanor: Living in 66o North
 
2) Venla Kaikkonen: Kalasatama 2030
 
3) Henrika Pihlajaniemi: Väitöskirja – Designing and experienicing adaptive lighting. Case studies with adaptation, interaction and participation
 
4) Lauri Salo: Kolme taloa Kuninkaansaareen


Torstai 7.9.2017 klo 17–19
Eero Saarinen Honorary Lecture
@ Ateneum 
 
Arkkitehtuurimuseon Eero Saarinen Honorary Lecture järjestetään jälleen osana HDW Arkkitehtuurin päivää. Luennolla chileläinen arkkitehti Sebastián Irarrázaval kertoo töistään, urastaan ja vaikutuksistaan.

Lisäksi päivässä julkistetaan Ruukin Unbelievable Challenge 2017 arkkitehtuurikilpailu. Tapahtuma on avoin ja siihen on ennakkorekisteröinti.


Tiistai 12.9.2017 klo 14
Alvar Aalto -mitalin 2017 jakotilaisuus
@ Finlandia-talo


Arvostettu kansainvälinen arkkitehtuuripalkinto, Alvar Aalto -mitali, täyttää 50 vuotta. Vuoden 2017 mitalisti palkitaan Finlandia-talon juhlaseminaarissa syyskuussa. Tilaisuudessa mitalin jakaa pormestari Jan Vapaavuori ja juhlaluennon pitää professori Juhani Pallasmaa.
 
Tuomaristossa mukana olivat japanilaissyntyinen arkkitehti Toshiko Mori, tanskalainen arkkitehti Tina Saaby sekä suomalaiset arkkitehdit Asmo Jaaksi ja Vesa Oiva. Mitalin jakamisesta vastaavat Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtuurimuseo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Rakennustaiteen seura ja Helsingin kaupunki. 
 
Juhlaseminaarin jälkeen vietetään näyttelyiden Alvar Aalto -mitali 50 vuotta sekä Alvar Aalto -mitali 2017 avajaisia klo 18 Arkkitehtuurimuseolla. 
 
Ilmoittaudu tapahtumaan! 
 
 
To 14.9.2017
Open Studios -kierrokset arkkitehtitoimistoihin
Osa kokonaisuutta: Helsinki Design Week
 
Klo 14:15 Arkkitehtitoimisto JKMM
Klo 15:00 – 22:00 OOPEAA Office for Peripheral Architecture
Klo 16:00 – 20:00 Lahdelma & Mahlamäki Oy
Klo 17:00 –18:00 R + K
 
 
- - -
Liity Arkkitehtuurimuseon sähköpostilistalle
Lähetämme tiedotteita museon ajankohtaisista tapahtumista, kuten luennoista, opastuksista, työpajoista ja opastetuista kiertokäynneistä. Liity tästä!
 
Seuraa museon tapahtumia Facebookissa ja Twitterissä.
Tutustu museon aikaisempiin tapahtumiin täältä