TAITEIDEN YÖ ARKKITEHTUURIMUSEOSSA 15.8.2019
 
Yleisöluento, maksuttomia näyttelyelämyksiä ja Taiteiden yön perinteinen kirjamyynti – Taiteiden yönä Arkkitehtuurimuseo on avoinna kello 20 asti. Vapaa pääsy.

 
'
Piirustus: Eric Adlercreutz. 
 
 
YLEISÖLUENTO KELLO 18:
Juha-Heikki Tihinen: Piirtäminen ja arkkitehtuuri – keskusteluja ja kokemuksia viivan ja tilan kanssa
 
Piirtäminen on ajattelua, se auttaa ajattelemaan, se saa meidät ajattelemaan ja siinä kaikki on mahdollista, kuten ajatuksissamme. Piirroksen avulla saamme otteen maailmasta ja teemme siitä oman tulkintamme. Käsittelemme maailmaa omakätisesti. Tällöin aistimme maailman ja annamme sen kulkea kehomme kautta ja päätyä piirrokseemme.
 
Luento käsittelee tilallisuuden ja piirtämisen erilaisia kosketuskohtia. Arkkitehdin kynä kohtaa paperin -näyttelyn kuraattori Juha-Heikki Tihinen kertoo, miten erilaiset hahmottamisen tavat ja kokemukset kohtaavat vuorovaikutuksessa, joka on tärkeää niin olemassaolevan kuin tulevaisuudenkin arkkitehtuurin ja kuvataiteen kannalta.
 
 
Koko ilta kello 16–20, Arkkitehtuurimuseo
Vapaa pääsy näyttelyihin
 
Iso näyttelysali: Suur-Merijoen kartano – jugendin helmi
Suur-Merijoen kartano Viipurin maalaiskunnassa oli jugendarkkitehtuurin kokonaistaideteos ja aikansa julkisin koti. Arkkitehtuurimuseon päänäyttely esittelee nuorten arkkitehtien, Herman Geselliuksen, Armas Lindgrenin ja Eliel Saarisen, suunnitteleman kartanon menneessä loistossaan. 
 
Pieni näyttelysali: Eric Adlercreutz: arkkitehdin kynä kohtaa paperin
Piirtäminen on intohimo, joka on seurannut arkkitehti Eric Adlercreutzia läpi elämän. Näyttely kertoo Adlercreutzin monipuolisesta urasta esittäen havainnollisesti, miten iso rooli piirtämisellä on ollut hänen työssään arkkitehtina
 
 
Koko ilta kello 16–20, Arkkitehtuurimuseo
Arkkitehtuurikirjallisuutta erikoistarjouksessa

Arkkitehtuurimuseon kirjakaupassa on Taiteiden yönä erikoistarjouksia. Kirjamyynti jatkuu museon aulassa kello 20 asti. Vapaa pääsy.