ARCHITECTURE SPEAKS!
 
 

 
 
Simona Malvezzi
Kuehn Malvezzi, Berliini, Saksa
 
Keskiviikko 7.11.
kello 13:15 Otakaari 1x Espoo (luentosali A1)
kello 18, Arkkitehtuurimuseo
 
Arkkitehti Simona Malvezzi edustaa berliiniläistä arkkitehtitoimistoa Kuehn Malvezzia. Hän on yksi toimiston perustajista. Vuonna 2001 perustettu Kuehn Malvezzi tunnetaan erityisesti näyttelytoimintaan liittyvien tilojen arkkitehtuurista, muotoilusta ja kuratoinnista. Toimiston töistä tunnetaan esimerkiksi Documenta 11, jonka puitteissa vanha varastorakennus muunnettiin näyttelytiloiksi joka viides vuosi Kasselissa järjestettävä laajan nykytaidenäyttelyn tarpeisiin. Lisäksi voidaan mainita Berliinissä sijaitsevan Hamburger Bahnhof -aseman laajennus Flick Collection -näyttelytiloiksi, sekä Julia Stoschek Collection -näyttely- ja asuinrakennus, joka oli ehdolla Mies van der Rohe -palkinnon saajaksi. Toimisto on suunnitellut ja uudelleen järjestänyt tiloja sekä historiallisille- että nykytaidekokoelmille ja toiminut myös museo-olosuhteita vaativien kokoelmien parissa.
 
”Järjestämme Aalto-yliopistossa kurssin näyttelyarkkitehtuurista ja arkkitehtuurin esittämisen tavoista”, kertoo luentosarjan kuratoinut prof. Jenni Reuter.
 
”Koen, että Kuehn Malvezzi voi avata uusia ulottuvuuksia näyttelyarkkitehtuurista paitsi maisteritason opiskelijoille myös kaikille muille näyttelytoiminnasta kiinnostuneille. Arkkitehtuurin esittämistä pohditaan paljon. Kuehn Malvezzi voi inspiroida tätä keskustelua uusille poluille”.
 
palaa>