PIPARIKAUPUNKI

JOULUKUUSSA MUSEON AULASSA TUOKSUU MAKEALLE
 
Joulukaudella museolla on runsaasti lapsille ja lapsenmielisille sopivaa ohjelmaa. Joulun lähestyessä helsinkiläiset esikoululaiset rakentavat museon pyynnöstä piparkakkutaloja. Tänä vuonna Piparikaupunkia leivotaan 1960-luvun hengessä. Joulun alla Arkkitehtuurimuseon aulaan kohoaa satojen lasten leipoma ja koristelema piparikaupunki, joka on nähtävillä ilman pääsymaksua 26.11.2016 alkaen. Tervetuloa tutustumaan!
 
 
Tänä vuonna Piparityöpajassa rakennetaan oma moduli
 
Arkkitehtuurimuseon piparityöpajoissa rakennetaan moduleita 1960-luvun arkkitehtuurin hengessä. Moduli tarkoittaa "pienintä yksikköä". Modulit ovat itsenäisiä osia, joita yhdistelemällä voi koota erilaisia kokonaisuuksia.
 
Eräs kuuluisa moduli syntyi 1960-luvulla arkkitehtien Kristian Gullichsenin ja Juhani Pallasmaan yhteistyönä. Moduli 225 -lomatalojärjestelmä on nähtävissä museon aulassa 11.10.2016 alkaen. Modulissa on jotakin tuttua: siinä yhdistyvät Legojen palikkamaisuus ja Meccanon rakennettavuus. Modulin rakentaminen ja purkaminen on helppoa.
 
Piparityöpajassa lapset kehittävät oman modulinsa yhdistelemällä erilaisia piparimuotoja kolmiulotteiseksi rakennelmaksi. 1960-luku oli värikäs, ja Moduli-talojen seinissä nähtiin voimakkaita väripintoja. Pipariset modulit koristellaan ennen koontia Dr. Oetkerin koristelutuotteilla. Vain mielikuvitus on rajana!
 
Piparikaupunki toteutetaan yhteistyössä Dr. Oetkerin kanssa.
 

#Piparikaupunki