INTERPLAY OF CULTURES
(26.9.2018 - 24.2.2019)Interplay of Cultures nostaa esille huolen maailman tilasta. Globalisaatio, ilmastonmuutos ja kaupungistuminen muuttavat elinympäristöämme. Haasteet ovat globaaleja. Niiden ratkomiseen tarvitaan arkkitehtuurin, muotoilun ja tekniikan kaltaisten alojen yhteistyötä. Rakennetun ympäristön suunnittelulla on keskeinen rooli ilmiöiden torjunnassa ja lievittämisessä. Näyttely herättää vuoropuhelua ajankohtaisesta ja kaikkia koskevasta aihepiiristä.
 
Näyttely juhlistaa Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitoksen 25-vuotista opetushistoriaa kestävän kehityksen ja humanitaaristen kysymysten parissa. Esillä on kohokohtia ohjelman myötä toteutuneista projekteista sekä tunnelmia eri kulttuureista. Samalla näyttely käsittelee muutosta arkkitehtien työssä ja ammattikuvassa; keskiöön nousee opiskelijan kasvutarina vastuulliseksi ammattilaiseksi.
 
Näyttelyn oheisohjelma avaa kestävyyden teemoja luentojen, keskustelutilaisuuksien ja teemaluentojen kautta. Näyttelyjulkaisu syventää kokonaisuutta taustoittavilla artikkeleilla ja projektiesittelyillä.
 
Näyttelyn ohjelmisto
 
Keskiviikko 24.10. kello 18, Arkkitehtuurimuseo
Round table -keskustelu näyttelyn teemoista: moderaattorina näyttelyn kuraattori, arkkitehti ja varadekaani Saija Hollmén. Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Arkkitehtuurin laitos
 
Keskiviikko 21.11. kello 18, Arkkitehtuurimuseo
Luento: Professori Ester Chalresworth, RMIT, Melbourne, Australia
Architects Without Frontiers: War Reconstruction and Design Responsibility
 
Opastukset
Suomenkielinen opastus näyttelyyn joka lauantai kello 15.
Englanninkielinen opastus joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina kello 16.30.
Tulossa talvella 2019: teemaopastuksia yhteistyössä Helinä Rautavaaran museon kanssa.
 
Seuraa ajankohtaisia tapahtumia täällä
 
 
 


Kouk Khleang Youth Center. Phnom Penh, Cambodia, 2010–14
Noora Aaltonen, Sisko Hovila, Tuuli Kassi, Maiju Suomi, Elina Koivisto and Inari Virkkala (Komitu Architects)
Kuva: Susanna Alatalo