PERSPEKTIIVEJÄ. ARKKITEHTUURITOIMISTO HEIKKINEN-KOMONEN.
(7.6.2017 - 3.9.2017)Perspektiivejä antaa äänen Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komoselle ja esittelee toimiston työtä 2000-luvulla. Näyttelyn keskellä komeilee arkkitektoni, joka perustuu Center for Systems Biology Dresdenin aulan betoniseen tilalabyrinttiin.
 
Salin seinille heijastetaan arkkitehtuurivalokuvia. Nämä yksinkertaisesta arkkitehtuurista projisoidut perspektiivikaleidoskoopit luovat palladiolaisen näyttämölabyrintin, elokuvanomaisen muistijäljen ja tulkinnan alkuperäisestä arkkitehtuurista.Valokuvat imaisevat katsojan esiteltyihin kohteisiin, ja museokävijälle tarjotaan uudenlainen elämys arkkitehtuurista.
 
 
Perspektiivejä jatkaa Arkkitehtuurimuseon Arkkitehdin ääni -näyttelysarjaa. Tämän päivän arkkitehtien työtä esittelevä näyttelysarja rakentuu yhteistyössä mukaan valittujen arkkitehtitoimistojen kanssa. Sarja antaa kuratoriaalisen äänen toimistolle itselleen: toimiston päätettävissä on, miten se haluaa avata omaa tuotantoaan yleisölle.
 
Näyttelyn on kuratoinut Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen. Vuonna 1979 perustetun toimiston tunnettuja töitä ovat muun muassa tiedekeskus Heureka, Rovaniemen lentoasema, Washingtonin suurlähetystö, Hämeenlinnan maakunta-arkisto ja Kangasala-talo.Lisäksi Heikkinen-Komonen on niittänyt mainetta arkkitehtuurikilpailujen ja -palkintojen saralla.
 
#perspektiivejä
#Arkkitehtuurimuseo
#MFA
#archstories
 
Lue näyttelytiedote >>
 
 

Ohjelmisto


 
Katso kaikki tapahtumamme >>
 
Keskiviikko 7.6.2017 klo 18
Perspektiivejä uusiin projekteihin I

@ Arkkitehtuurimuseo

Kun puhutaan arkkitehtuurista, puhutaan jostain, mikä ei usein ole läsnä: rakennukset ovat jossain muualla eikä aina ole mahdollisuutta matkustaa paikan päälle ihailemaan arkkitehdin käden jälkeä. Tilallisuus on kuitenkin olennainen osa arkkitehtuurin kokemista, ja haasteena on esittää arkkitehtuuri siten, että kuuntelijakin voisi upota keskustelun kohteena olevan rakennuksen todellisuuteen.
 
Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen Perspektiivejä-näyttely syventyy arkkitehtuurin esittämisen problematiikkaan. Luennollaan arkkitehti Janne Kentala esittelee muiden muassa toimiston suunnittelemia Santahamina-taloa sekä Center for System Biology Dresdeniä.
 
Pääsymaksu: 10/5/0 €
 
Katso tapahtuma Facebookissa!
 
 
Keskiviikko 30.8.2017 klo 18
Perspektiivejä arkkitehtuurikuvaamiseen II

@ Arkkitehtuurimuseo

Taru kertoo, että kun Venäjän Tsaarille aikanaan esiteltiin Pietari–Moskova-junanrataa, hänet saatettiin keskelle kiskoja. Hetken katseltuaan Tsaari pyysi paikalle insinöörin, osoitti radan suuntaan ja kysyi miksi kiskot tuolla kaukana menevät yhteen. Hämmästynyt insinööri selitti, että se johtuu perspektiivistä. Välittömästi sen kuultuaan Tsaari julisti, että Venäjän rautateillä ei saa olla perspektiiviä!
 
Kuten tarina havainnollistaa, perspektiivi on aina tarkastelijakohtainen ja siksi yksi valokuvaajan tärkeimmistä ja kinkkisimmistä työkaluista. Valokuvaaja Jussi Tiaisen sanoin kolmiulotteisen tilan puristaminen kaksiulotteiseen valokuvaan onkin aina seikkailu. Luennollaan hän kertoo yli 40-vuotisesta urastaan arkkitehtuurikuvauksen parissa ja valottaa perspektiivin roolia työssään.
 
Pääsymaksu: 10/5/0€