Upcycling Center Helsinki
Museopiha, Ullanlinnankatu
10.12.201626.3.2017
 
Suomen ensimmäinen Upcycling Center avataan Helsingissä Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteisellä pihalla 10.12.2016. Upcycling Center on kierrätetyistä konteista rakennettu kierrätyskylä, jossa kierrätetyistä materiaaleista loihditaan designtuotteita kiertotalouden hengessä.
 
Kierrätyskylän työpajojen tavoitteena on tukea kotouttamista ja innostaa merkityksellisen toiminnan avulla työttömiä naisia, erityisesti maahanmuuttajia. Työpajoissa 5–10 naista ammentaa luovuudestaan kehitellen ratkaisuja erityisesti tekstiilijätteen ongelmiin ja valmistaa designtuotteita muun muassa Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon kierrätetyistä materiaaleista. Tuotteet ovat myynnissä työpajojen ohessa olevassa putiikissa, jossa myydään myös EDEL City Oy:n tuotteita.
 
Toiminta on avointa yleisölle: aukioloaikoina konteissa saa vierailla tutustumassa toimintaan ja vaihtamassa ideoita. Kylässä järjestetään myös kaikille avoimia maksuttomia työpajoja ja muuta toimintaa. Upcycling Centerin takana on alan asiantuntija ja luovan alan yrittäjä Isabella Haas EDEL Citystä.