MUSEOPIHALLA TAPAHTUU

MUSEOIDEN KESÄPIHA 2018
 
Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteinen piha herää jälleen henkiin ja palvelee kaupunkilaisten yhteisenä tilana ja puutarhana. Kesäpiha elää kevään ja kesän ajan tapahtumien kautta.
 
 
Lauantai 28.4.2018 kello 12–23
Taiteilija Markus Renvall rakentaa museoiden pihalle taidesaunan nimeltä ”Satu on tarua ihmeellisempi”. Päivän mittaan teoksen sisälle voi poiketa saunomaan. Teoksen sisälle heijastettavia tanssivideoita voi katsella niin saunoessa kuin saunan ulkopuoleltakin. Tapahtuma järjestetään osana Festival of Instant Choreography (FIC) -ohjelmaa. Renvall on toteuttanut erilaisia taidesaunoja 90-luvulta lähtien.
 
Lauantai 26.5.2018 kello 13–15
Museopiha kukkii! -tapahtuma antaa alueen asukkaille mahdollisuuden tutustua kaupunkiviljelyyn yrttilaatikoiden istutustalkoissa. Tapahtuma järjestetään osana Ihana Helsinki -festivaalia.
 
 
HELSINKI-PÄIVÄNÄ MUSEOPIHAN KAUPUNKIVILJELMÄ KUKKIMAAN
Tiistai 12.6.2018 kello 15–18
Museopihan kaupunkiviljelmällä kaupunkilaiset laittavat Helsingin kukkimaan yhdessä puutarha-alan ammattilaisten sekä Kaartinkaupungin ja Punavuoren paikallisten yhteisöjen kanssa. Museopihan yksityinen parkkipaikka väistyy kesäkeitaan tieltä, kun kaupunkiviljelmä ja Helsinki-päivän tapahtuma ottavat tilan haltuun.
 
Tapahtuma kutsuu kaikenikäiset tekemään hyvää yhdessä. Laitetaan yrtit ja kukkaset kasvamaan, satoa saamme nauttia koko kesän. Helsinki-päivänä on lupa iskeä kädet multaan, kutsumme kaikki mukaan istuttamaan kukkia ja hyötykasveja. Viljelylaatikoille on vapaa pääsy koko kesän ja laatikoista on lupa poimia suut makeaksi! Museot tuottavat viljelmälle kutsuvat kyltit, joiden avulla niin ohikulkijat kuin matkailijatkin houkutellaan kasvien iloihin. Kaupunkilaisille annetaan lupa vallata museopiha, kaikenlainen hengaaminen ehdottomasti sallittu.