ARCHITECTURE SPEAKS!
 
METTE LANGE
METTE LANGE ARCHITECTS | Tanska 

Keskiviikko 11.12. 2019
klo 13:15 Otakaari 1 x Espoo (luentosali A1 Otakaari 1X, Espoo)
klo 18 Arkkitehtuurimuseo

 


- Arkkitehtina minua on aina kiinnostanut se, miten elämme. Koti on elämämme perustava kehys. Siellä haluamme tuntea olomme mukavaksi – toisaalta toivomme kodin heijastavan minäämme ja vastaavan elämäntapaamme, kertoo arkkitehti Mette Lange.
 
Tanskalainen Mette Lange Architects on pientaloarkkitehtuuriin ja asumiseen erikoistunut toimisto, jonka toimintaa ohjaavat kestävän rakentamisen ja sosiaalisen vastuun periaatteet. Toimisto noudattaa YK:n Global Compact -vastuullisen yritystoiminnan periaatteita ihmisoikeuksiin, työhön, ympäristöön ja korruption vastaiseen toimintaan liittyen.
 
- Pientalon mittakaava on sopii toimistolleni. Siihen sisältyvät sommittelun, valon, materiaalien ja rakennustekniikan tuomat haasteet. Mittakaava yhdistää meidät tanskalaisen arkkitehtuurin perinteeseen, jossa juuremme ovat, perustelee Mette Lange toimiston erikoistumista pientaloarkkitehtuuriin.
 
Mette Lange Architects työskentelee pääosin Tanskassa, mutta toteutettuja kohteita on myös Intiassa, Islannissa ja Iranissa. Vuonna 2008 toimisto osallistui monialaiseen IHOUSE -hankkeeseen, jonka puitteissa suunniteltiin kestävää asumista Intiaan.
- Mette Lange on herkissä projekteissaan kauniilla tavalla pystynyt toteuttamaan kestävän rakentamisen periaatteita,toteaa luentosarjan kuratoinut professori Jenni ReuterAalto-yliopistosta.
 


Osallistuminen museon sisäänpääsymaksulla 10/5/0 €, Museokortti.
Maksuton Aalto-yliopiston opiskelijoille.