NÄYTTELY: KESTÄVÄN KEHITYKSEN KÄRJESSÄ. KANSAINVÄLISEN ARKKITEHTUURIPALKINNON SAAJAT 2010.2011.2012

Näyttely Arkkitehtuurimuseon pienessä salissa
2.10.2013–2.2.2014
 
Kansainvälinen kestävän kehityksen arkkitehtuuripalkinto (Global Award for Sustainable Architecture) myönnetään vuosittain viidelle arkkitehdille, jotka ovat sitoutuneet kestävän kehityksen etiikkaan ja tekevät innovatiivista työtä ekologisista lähtökohdista eri puolilla maailmaa.
Arkkitehtuurimuseon näyttely Kestävän kehityksen kärjessä esittelee Global Award for Sustainable Architecture -palkinnon saajat vuosilta 2010, 2011 ja 2012.
 
Kestävän kehityksen kärjessä avaa maiseman, joka on yhtä aikaa globaali ja paikallinen. Energiakriisin ja ympäristöongelmien tiivistäessä maailmaa yhdeksi ja yhteiseksi, kestävän kehityksen ratkaisut ottavat erilaisia polkuja ympäristöstä ja näkökulmasta riippuen. Lännessä on nähtävissä energiankulutukseen ja materiaaleihin liittyvä teollinen vallankumous. Eteläisissa maissa heikko lähtötilanne nostaa sosiaaliset kysymykset keskiöön. Radikaalit kehitystä kyseenalaistavat innovaatiot muuttavat pohjoisen ja etelän perinteistä suhdetta.
 
Kestävän kehityksen kärjessä -näyttely asettuu Arkkitehtuurimuseon tuottaman Muutos-näyttelyn rinnalla osaksi kokonaisuutta, joka päättää Arkkitehtuurimuseon kestävän kehityksen teemavuoden 2013. Vuoden ajan Arkkitehtuurimuseossa on keskitytty kestävän arkkitehtuurin erilaisiin haasteisiin: sosiaaliseen, kulttuuriseen ja ekologiseen kestävyyteen.
 
Global Award for Sustainable Architecture

Global Award for Sustainable Architecture -palkinnon rahoittaa LOCUS-säätiö. Sitä tukee ja tekee tunnetuksi Pariisissa toimiva Cité de l’architecture et du patrimoine. Arkkitehtuurimuseo on yksi asiantuntijalaitoksista, jotka vuosittain valitsevat palkintoehdokkaat. Muut asiantuntijat ovat Cité de l’architecture et du patrimoine Pariisista, CIVA (Centre International pour la Ville, l’Architecture et le Paysage) Brysselistä, IUAV (Instituto Universitario di Architetture Venezia) Venetsiasta sekä Ljublijanan arkkitehtuuribiennaali (International Architecture Biennale Ljublijana).
 
Global Award for Sustainable Architecture -palkinnon saajat 2010, 2011 ja 2012
 
2010
Giancarlo Mazzanti / Bogota, Kolumbia
Junuya Ishigami / Tokio, Japani
Troppo Arhitects / Darwin, Adelaide, Perth, Townsville, Byron Bay, Australia
Snøhetta / Oslo, Norja
Steve Baer / Albuquerque, USA
 
2011
Shlomo Aronson / Jerusalem, Israel
Vatnavinir / Reykjavik, Islanti
Vatnavir – Islanti
Anna Heringer / Rudrapur, Bangladesh - Linz, Itävalta
Teddy Cruz / Tijuana, Meksiko - San Diego, Kalifornia, USA
Qeswachaka / Communauté Huinchiri, Peru
 
2012
Anne Feenstra / Kabul, Afghanistan - New Delhi, Intia
Salma Samar Damluji / Da’wan, Jemen - Londres, Englanti
Philippe Madec / Pariisi, Ranska
Suriya Umpansiriratana / Bangkok, Thaimaa
Tyin Tegnestue / Trondheim, Norja