RAKENNETAAN KAUPUNKI! LASTEN OOPPERA JA NÄYTTELY

Rakennetaan kaupunki! on lasten arkkitehtuuriooppera, joka saa ensi-iltansa Arkkitehtuurimuseossa 3.3.2012. Oopperaesityksiä on yhteensä 12. Esitysten lisäksi projektiin liittyy arkkitehtuurikasvatuksellisia työpajoja ja opetusmateriaalia sekä ympäri maailmaa toteutettavat Musiikkitalo-työpajat, joissa lapset tekevät rakennuksen musiikille, musiikin avulla. Arkkitehtuurimuseon tilat toimivat oopperaprojektin näyttelytilana silloin, kun esitykset eivät ole käynnissä. Projektia tehdään yhteistyössä Arkkitehtuurimuseon kanssa ja se on osa Helsinki World Design Capital –vuoden ohjelmistoa.

Lastenoopperan Wir Bauen eine Stadt on alunperin säveltänyt saksalainen Paul Hindemith vuonna 1930. Rakennetaan kaupunki! on oopperan ensimmäinen suomenkielinen produktio sitten vuoden 1934, jolloin se nähtiin Viipurissa lapsikuoron esittämänä. Rakennetaan kaupungin! pääosassa on tulevaisuuden Helsinki, Helsinki vuonna 2062. Projekti herättää ajattelemaan, millainen on hyvä kaupunki 50 vuoden päästä. Työpajoissa kannustetaan pohtimaan omaa kaupunkilaisuutta ja keksimään parempaa tulevaisuutta yhdessä.
 
Rakennetaan kaupunki! on poikkeuksellinen ja opettava hanke – siinä lapset tekevät kulttuuria suunnaten sen erityisesti toisille lapsille. Oopperan esiintyjät, lavastajat ja puvustajat ovat Kaisaniemen ala-asteen 4. luokkalaisia. Rakennetaan kaupunki! yhdistää arkkitehtuurin, klassisen musiikin ja esitystaiteen kaikilla aisteilla koettavaksi elämykseksi. Se myös käsittelee oppijan näkökulmasta arkkitehtuuri- ja ympäristökasvatuksen sekä musiikkikasvatuksen kysymyksiä.
 
Arkisin näytökset ovat suunnattu koululuokille ja ne ovat loppuun varattuja.
 
Yleisöllä on mahdollisuus kokea esitys ja siihen liittyvä työpaja lauantaina 17.3. Esitykset alkavat kello 13.00 ja 14.00. Esityksen kesto on noin 30 minuuttia. Esityksiin liittyvät työpajat järjestetään kello 12.00 ja 14.30.
Liput: lapset 3,00 euroa ja aikuiset 6,00 euroa.
Ennakkoilmoittautumisia otetaan vastaan museossa, puh. 09 8567 5100. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 
Lisätietoja projektista sekä kuvia ja videoita harjoitusten etenemisestä http://www.rakennetaankaupunki.fi/
Lue lisää säveltäjä Paul Hindemithistä http://www.paul-hindemith.org

Kuvan voi ladata lehdistökäyttöön klikkaamalla sen suuremmaksi.

Kuva: Jorge Raedo
Kuva: Jorge Raedo
Kuva: Jorge Raedo
Kuva: Jorge Raedo
Kuva: Jorge Raedo
Kuva: Jorge Raedo
Kuva: Vertti Teräsvuori
Kuva: Vertti Teräsvuori