TIEDOTE: RAKENNUSTAITEEN MUSEO UUDISTUU

SUOMEN RAKENNUSTAITEEN MUSEO ON NYT ARKKITEHTUURIMUSEO
 
 
ARKKITEHTUURIMUSEO
Suomen rakennustaiteen museo on vuoden 2012 alusta nimeltään Arkkitehtuurimuseo, virallisesti Suomen arkkitehtuurimuseo. Nimimuutoksen myötä Arkkitehtuurimuseo kirkastaa ja avaa toimintaansa suuren yleisön – ja ennen kaikkea yksilön suuntaan.
 
Arkkitehtuurimuseo on ihmisen kokoinen museo. Pyrimme tarjoamaan moninaisia näkökulmia, keskustelun aiheita ja henkilökohtaisia kokemuksia arkkitehtuurista. Tavoitteenamme on aktivoida ihmisten yhteys rakennettuun ympäristöön ja tarjota välineitä arkkitehtuurin ymmärtämiseksi.
 
Arkkitehtuurimuseon muunkieliset nimet eivät muutu. Ruotsiksi museo on edelleen Finlands arkitekturmuseum ja englanniksi Museum of Finnish Architecture.
 
UUSI ILME
Museon tunnus ja visuaalinen ilme uudistuvat. Uusi tunnus pohjautuu museon vanhaan, luvun 60 jaollisuutta esittävään tunnukseen, jonka on suunnitellut arkkitehtiprofessori Aulis Blomstedt. Uusi tunnus assosioituu kirjaimiin A kuten arkkitehtuuri ja R kuten rakennus, sekä avoimeen porttiin. Keltainen väri opastaa kävijän arkkitehtuurin äärelle. Uuden ilmeen on suunnitellut Dog Design.
 
LAAJEMMAT AUKIOLOAJAT
Arkkitehtuurimuseo ottaa vuoden alusta käyttöön uudet, entistä laajemmat aukioloajat. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11–18 ja keskiviikkoisin kello 11–20.
 
YHTEISLIPPU DESIGNMUSEON KANSSA
Sisäänpääsymaksut ovat vuoden alusta 6/3/0 euroa. Kuukauden ensimmäisenä perjantaina on kaikille ilmainen sisäänpääsy. Arkkitehtuurimuseoon ja Designmuseoon pääsee nyt myös yhteislipulla, jonka hinta on 10 euroa.
 
RUNSAS DESIGNPÄÄKAUPUNKIVUODEN OHJELMISTO
Museon koko vuoden tarjonta on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa. Vuoden 2012 toukokuusta syyskuuhun museoiden väliin nousee tilapäinen paviljonkirakennus, joka on Designvuoden pääkohtaamispaikka. Paviljongin suunnittelevat Aalto-yliopiston opiskelijat.
 
Museolla on koko vuoden ajan runsas tapahtumatarjonta, jonka ajankohtaisimmat tiedot löydät museon uudistuneilta verkkosivuilta www.mfa.fi ja Facebookista.
 
Arkkitehtuurimuseo – Rakkaudesta rakennustaiteeseen!
 
Arkkitehtuurimuseo on valtakunnallinen erikoismuseo, jolla on kansainvälisesti merkittävät, mittavat kokoelmat ja keskeinen asema alansa kotimaisessa ja kansainvälisessä toiminnassa. Museo on perustettu 1956 ja se on maailman toiseksi vanhin arkkitehtuurimuseo. Arkkitehtuurimuseon perustehtävä on tallentaa, tulkita ja jakaa tietoa suomalaisesta arkkitehtuurista sekä edistää kansainvälistä vuorovaikutusta.
 
Museo toimii Helsingin Kaartinkaupungissa Design Districtin alueella sijaitsevassa uusrenessanssirakennuksessa ja Kaivopuistossa sijaitsevassa puuhuvilassa. Museo on jo pitkään pyrkinyt saamaan käyttöönsä toimitiloja, jotka soveltuisivat paremmin museotoimintaan.

Lataa koko lehdistötiedote pdf-muodossa »
Lukemiseen tarvitset Adobe Acrobat -ohjelman.