ARCHITECTURE SPEAKS! -SARJASSA KÄVIJÄENNÄTYS

Architecture Speaks! -sarjassa koettiin keskiviikkona kävijäennätys, kun kaksi arkkitehtuurin suurmiestä kohtasivat Dipolin lavalla
 

Kuva: Salla Bedard / MFA


Tunnelma oli tiivis Kaleva-salissa, kun arkkitehdit Peter Zumthor ja Juhani Pallasmaa keskustelivat arkkitehtuurista ja arkkitehtuurin tilasta. Tapahtuma veti paikalle ennätysyleisön, lähes 700 kuulijaa. Lisäksi keskustelua seurattiin suorana lähetyksenä Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston Facebook-sivujen kautta. Lähetys on kerännyt yli 9200 näyttöä ja se on jaettu 95 kertaa.
 
Lähetys löytyy osoitteesta:
https://www.facebook.com/aaltouniversity/videos/10159855581280427/
 
Peter Zumthor on sveitsiläinen arkkitehti, jonka työtä kuvataan usein tinkimättömäksi ja minimalistiseksi. Zumthor on palkittu sekä Pritzker-palkinnolla vuonna 2009 että Royal Institute of British Architectsin Royal Gold Medal -palkinnolla vuonna 2013. Professori Juhani Pallasmaa on suunnittelutöidensä ohella kirjoittanut laajasti arkkitehtuurista ja taiteesta sekä toiminut Teknillisen korkeakoulun arkkitehtuurin professorina 1992–1996.
 
Arkkitehtuurimuseossa ollaan tyytyväisiä yhteistyöhön Aalto-yliopiston kanssa. ”Architecture Speaks! on hyvä esimerkki tapahtumakokonaisuudesta, jonka kautta voimme tarjota nuorelle, vielä kehittyvälle arkkitehtipolvelle innostavaa ja ajatuksia herättävää sisältöä”, toteaa museonjohtaja Juulia Kauste.
 
Architecture Speaks! on Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitoksen yhteistyössä järjestämä luentosarja, joka tuo Suomeen kiinnostavia kansainvälisiä toimijoita kertomaan itselleen merkittävistä näkökulmista arkkitehtuuriin. Monipuolisista puheenvuoroista rakentuu ajankohtainen ja moniääninen kokonaisuus. Sarjan kuraattorina toimii professori Jenni Reuter.
 
Seuraavat Architecture Speaks! -luennot järjestetään Arkkitehtuurimuseossa:
 
PETRA GIPP
Keskiviikkona 7.2. kello 18
Ruotsalainen arkkitehti Petra Gipp (s. 1967) on pitänyt omaa nimeään kantavaa kymmenhenkistä toimistoa Tukholmassa vuodesta 2009 lähtien. Linköpingiin suunniteltu workshop-studio audiovisuaaliselle designille oli ehdolla Mies van der Rohe -palkinnon saajaksi 2015 ja voitti Ruotsin arkkitehtiliiton arkkitehtuuripalkinnon 2014. Gippin ja säveltäjä Kim Hedåsin teos Knot oli esillä Venetsian arkkitehtuuribiennaalin Pohjoismaiden paviljongissa 2012.
 
CARLOS CASTANHEIRA
Keskiviikkona 21.3. kello 18
Portugalilainen arkkitehti Carlos Castanheira (s. 1957) on Clara Bastain kanssa muodostetulla toimistollaan menestynyt useissa puurakentamiselle omistetuissa kilpailuissa. Castanheiran yhteistyökumppaneihin on varhaisesta vaiheesta lähtien lukeutunut myös Alvaro Siza, jonka kanssa hän on toteuttanut projekteja sekä Portugalissa että kansainvälisellä kentällä.