LAINAUS

Kirjaston yleiseen kokoelmaan kuuluvat aineistot ovat lainattavissa (kokoelmatunnus A). Laina-aika on 30 päivää, jonka jälkeen teos on palautettava tai laina uusittava. Laina voidaan uusia, ellei teoksesta ole varausta, ja uusimisen voi tehdä myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Kirjastokorttia ei tarvita; lainaus tapahtuu henkilöllisyystodistusta näyttämällä. Ensimmäisellä lainauskerralla lainaaja täyttää lomakkeen henkilö- ja yhteystiedoistaan. Osoitteenmuutos on ilmoitettava kirjastoon.

Jos asiakas ei ole palauttanut tai uusinut lainaamaansa aineistoa, hänelle lähetetään palautuspyyntö n. 14 vrk kuluttua eräpäivästä. Palautuspyyntökirjeitä lähetetään 14 vrk välein. Jokaisesta pyynnöstä veloitetaan myöhästymismaksuja 4,00 e. Kolmas palautuspyyntökirje johtaa lainaoikeuden menetykseen. Neljännen kirjeen yhteydessä lähetämme laskun palauttamattomasta materiaalista alkaen 50 e /kirja. Vahingoittunut tai kadonnut teos on korvattava hankintakustannuksineen. Lainaoikeuden jatkumisen edellytyksenä on palautusten ja maksujen hoitaminen.

Alkaen 1.9.2010 huomautuskirjeet, varausten noutoilmoitukset ja teosten viitetiedot lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla.

AIKAKAUSLEHDET

Lehtien irtonumeroita ei lainata lukuun ottamatta pientä kaksoiskappalevalikoimaa, joka on sijoitettu erikseen omaan hyllykköönsä. Avohyllykokoelmaan kuuluvia yli 10 vuotta vanhoja sidottuja vuosikertoja voi lainata.

FENNICA-KOKOELMA JA ERIKOISKOKOELMAT

Fennicaan (kokoelmatunnus F) ja erikoiskokoelmiin kuuluvia aineistoja ei lainata. Niitä voi pyytää luettavaksi kirjaston lukusaliin. Viikonloppuisin tarvittava aineisto pyydetään varaamaan etukäteen.

Säännöt