MYYTÄVÄT JULKAISUTAARNO RUUSUVUORI. JÄRJESTYS ON KAUNEUDEN AVAIN

Teos on osa viiden kirjan muodostamaa kokonaisuutta "5 masters of the North – 5 pohjoista mestaria: Peter Celsing, Sverre Fehn, Knud Holscher, Aarno Ruusuvuori, Högna Sigurdardóttir-Anspach".

Tämä julkaisu liittyi näyttelyyn, joka esitteli em. viiden arkkitehdin työn kautta pohjoismaisen arkkitehtuurin parhaita perinteitä ja omaleimaisuutta. Suunnittelijat edustavat kutakin Pohjoismaata, ja jokaisen tuotanto ulottuu kahden tai kolmen vuosikymmenen taakse. Useimmilla on suorat yhteydet varhaisemman modernismin edustajiin.

Pohjoisen arkkitehtuurin luonteeseen on kuulunut sitoutuminen käytäntöön, materiaalien ominaisuuksien tarkka tuntemus ja arkkitehtonisten aiheiden harkittu käyttö. Näyttelyyn valittujen arkkitehtien työt ovat tämän lähestymistavan kauniita esimerkkejä. Heidän töissään on oivallettu ja toteutettu hiljaisuuden tarve, itse asiassa ne luovat hiljaisuuden arkkitehtuurin käsitettä. Kunkin tuotantoa on esitelty erillisessä englanniksi ja arkkitehdin äidinkielellä julkaistussa kirjassa.

Tekijä: Marja-Riitta Norri, Maija Kärkkäinen (toim.)
Sivumäärä: 56
Kuvitus: mv-kuvitus
Julkaisuvuosi: 1992
ISBN: 951-9229-75-2
Kieli: Suomi ja englanti
Hinta: 8,00 €

Takaisin »