ARCHITECTURE SPEAKS!
 
JONATHAN SERGISON
SERGISON BATES ARCHITECTS, Lontoo, Zürich, Bryssel
 
Keskiviikko 27.11.2019
klo 13:15 Otakaari 1 x Espoo (luentosali A1 Otakaari 1X, Espoo)
klo 18 Arkkitehtuurimuseo
 
 


 
Jonathan Sergison valmistui Lontoon AA-arkkitehtuurikoulusta (Architectural Association School of Architecture) vuonna 1989. Kerättyään arkkitehtina kokemusta David Chipperfieldin ja Tony Frettonin toimistoissa, hän perusti Stephen Batesin kanssa oman Sergison Bates Architects -toimistonsa Lontooseen vuonna 1996. Tällä hetkellä Jonathan Sergison luotsaa toimiston vuonna 2010 avattua studiota Zürichissä.
 
Sergison Batesin ajankohtaisiin projekteihin lukeutuu mm. Kanal Centre Pompidou, jossa Brysselin sydämessä sijaitseva Citroënin vanha autonäyttelyrakennus muutetaan taide- ja kulttuurikeskukseksi vanhaa tehdasmiljöötä kunnioittaen. Pompidou-keskuksen yhteydessä toimivat CIVA (Centre International pour la Ville, l’Architecture et le Paysage) ja nykytaiteen museo, josta ehdittiin haaveilla Brysselissä pitkään.
 
Sergison Batesin projektit vaihtelevat mittakaavaltaan laajemmista kaupunkisuunnitteluhankkeista julkisiin rakennuksiin ja asumiseen. Useat kohteista ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta (mm. Heinrich Tessenow Gold Medal, Erich Schelling Medal for Architecture). Arkkitehtuuri- ja muotoilujulkaisu Domus Magazine esitteli toimiston 100+ Best Architecture Firms 2019’ –listallaan hiljattain.
 
Jonathan Sergison on aktivinen kirjoittaja ja luennoitsija. Hän on opettanut arkkitehtuuria useissa oppilaitoksissa, muun muassa AA-Arkkitehtuurikoulussa Lontoossa, Teknillisessa yliopistossa (ETH) Zürichissa, Polyteknillisessä yliopistossa (EPFL) Lausannessa, Katalonian kansainvälisessä yliopistossa (ESARQ) Barcelonassa, Oslon taidekorkeakoulussa ja Harvardin yliopistossa. Vuodesta 2008 lähtien Sergison on toiminut arkkitehtuurin ja rakentamisen professorina Accademia di Architetturassa Mendrisiossa Sveitsissä.
 
Sergison on kiinnostunut kaupunkikysymyksistä ja nykyajan eurooppalaisen kaupungin muuttuvista olosuhteista. Erityisesti hän on teksteissään, opetuksessaan ja työssään käsitellyt asumisen roolia kaupunkien muutoksessa.
 
– Olen jo pitkään pohtinut, millaisia vahvuuksia opettajan ja arkkitehdin työn yhdistämiseen sisältyy, kertoo luentosarjan kuratoinut professori Jenni Reuter Aalto-yliopistosta.
 
– Mendrision arkkitehtikoulun opettajat ovat tämän ajattelutavan etujoukkoa. Viime aikoina minua on inspiroinut Jonathan Sergisonin kirja Teaching / Practice.
 


Osallistuminen museon sisäänpääsymaksulla 10/5/0 €, Museokortti.
Maksuton Aalto-yliopiston opiskelijoille.