ARCHITECTURE SPEAKS!


 

Francesca Torzo 
francesca torzo architetto, Genova, Italia
 
keskiviikko 30.1.2019 
kello 13:15 Otakaari 1x Espoo (luentosali A1) 
kello 18, Arkkitehtuurimuseo 

Arkkitehti Francesca Torzo on alallaan nuori tekijä, mutta hänen työstään ja ajattelustaan on jo kiinnostuttu kansainvälisesti. Konseptuaalisesti Torzo painottaa arkkitehtuurikokemuksen moniaistisuutta ja henkilökohtaisen merkitystä myös suunnittelutyössä.

Torzon suunnitelma Belgian Hasseltissa sijaitsevan nykytaidekeskus Z33:n laajennuksesta esiteltiin Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa vuonna 2018. Torzon ensimmäisiin töihin lukeutuva laajennus osoittaa päänäyttelyn kuraattorien, Yvonne Farrellin ja Shelley McNamaran, mukaan inspiroivaa ja virkistävää taitoa, lahjakkuutta ja runollista herkkyyttä. Siinä yhdistyvät käytännöllisyys ja kekseliäisyys, älyllinen täsmällisyys ja rakkaus rakentamiseen. Torzo kiinnittää erityistä huomiota yksityiskohtiin: esimerkiksi seinätiilet valmistettiin tarkasti arkkitehdin ohjeiden mukaan oikean koostumuksen ja värisävyn varmistamiseksi. Kiinnostavaa on myös olemassa olevien huoneiden ja uusien tilojen järjestäminen tavalla, joka tuntuu samanaikaisesti intuitiivisen sattumanvaraiselta ja hallitulta. On kuin suunnittelija ohjaisi liikkumaan tilassa omien henkilökohtaisten kokemustensa pohjalta. 
 
”Francesca Torzon haptinen ja runollinen näyttely Venetsian biennaalissa synnytti kipinän kuulla ja nähdä lisää”, kertoo luentosarjan kuratoinut prof. Jenni Reuter.

palaa>