ARKKITEHTUURIMUSEO 
KASARMIKATU 24, 00130 HELSINKI
 
Museokauppa, opastukset, aulan info 045 7731 0474
Kirjasto 04577310484

Yhteystiedot
Tilaa uutiskirje

Näyttelyt, kirjasto ja kirjakauppa
ti–su klo 11–18, ke klo 11–20
 
Kansainvälinen museopäivä 18.5. maksuton sisäänpääsy

Arkisto ti–to klo 10–16
Piirustusarkiston palveluissa poikkeusjärjestelyjä huhtikuussa
Lue lisää

Tapahtumakohtaiset
poikkeukset! 

 

 
  

 


  
 
  
 
 
  
 
 
 
  
 
  
  

 
 


 

Näyttelyt museossa

SUUR-MERIJOEN KARTANO – JUGENDIN HELMI

6.3.2019 - 8.9.2019

Suur-Merijoen kartano Viipurin maalaiskunnassa oli jugendarkkitehtuurin kokonaistaideteos ja aikansa julkisin koti. Näyttely esittelee nuorten arkkitehtien, Herman Geselliuksen, Armas Lindgrenin ja Eliel Saarisen, suunnitteleman kartanon menneessä loistossaan. Lue lisää »


RADICAL THEATRE – KANSANTEATTERI

6.3.2019 - 2.6.2019

Arkkitehti P.E. Blomstedt (1900–1935) suunnitteli Hakaniemen torille teatterin, joka peilasi aikansa radikaaleja ajatuksia näyttämötaiteen uudistamisesta. Moderni Kansanteatteri (1935) jäi rakentamatta, mutta piirustukset ovat säilyneet Arkkitehtuurimuseon arkistossa. Lue lisää »


ARKKITEHTUURIMME VUOSIKYMMENET 1900–1970

Pysyvä näyttely

Näyttely vie matkalle Suomen arkkitehtuurin vuosikymmeniin. Eri kausien tyylipiirteitä, teknisiä ratkaisuja, materiaaleja ja sisustuksia seurataan ensimmäisten kotimaassa valmistuneiden arkkitehtien edustamasta kansallisromantiikasta klassismin, funktionalismin ja kansainvälisen maineemme luoneen modernismin kautta 1970-luvulle. Lue lisää »

Ajankohtaista

 • wood works – uusi luentosarja alkaa

  torstai 23.5.2019 kello 18

  Uusi kansainvälinen luentosarja alkaa. Ensimmäisellä luennolla: arkkitehti Bjarne Mastenbroek, SeARCH Architects ja KTT Mika Kuisma, Aalto University, School of Business. Englanninkielinen. Lue lisää »


 • Lue toukokuun uutiskirje

  Lue Arkkitehtuurimuseon ajankohtaiset kuulumiset. Aiheina mm. Helsingin 100-vuotias rautatieasema, Euroopan unionin Mies van der Rohe nykyarkkitehtuuripalkinto 2019, Instagram-arkkitehtuurikuvaaja Kristo Vedenoja, pohjoismainen arkkitehtien vaihto-ohjelma ja Lähiöfest Lue lisää »


 • Instawalk: Koristeaiheet jugend-arkkitehtuurissa

  lauantai 25.5. kello 13, ennakkoilmoittautuminen

  Kuvaa helsinkiläisen jugendarkkitehtuurin kasviaiheita yhdessä Instagramissa suositun @helsinkifacades -kuvaaja Kristo Vedenojan kanssa. Lue lisää »


 • Luento / Teppo Jokinen: Runoilijan rakkaus

  Keskiviikko 29.5. kello 18, Arkkitehtuurimuseo

  Herman Geselliuksen ja Eliel Saarisen suunnittelema Haus Molchow (talo Remer) Saksassa lumosi paitsi omistajansa myös arkkitehtuurikriitikot. Lue lisää »


 • Luento / Petteri Kummala: Helsinki – Euroopan hienoin jugendkaupunki

  Keskiviikko 5.6. kello 18, Arkkitehtuurimuseo

  Helsinki ei kalpene vertailussa Euroopan jugendkeskuksille. Kaupungissa on kokonaisia kaupunginosia, joille jugendarkkitehtuuri antaa leimansa. Helsinkiläinen jugend on kansainvälisessä vertailussakin ainutlaatuinen ilmiö. Lue lisää »


 • opi ja opeta arkkitehtuurista

  Uusi oppimateriaalipaketti antaa tiiviin kokonaiskuvan suomalaisen arkkitehtuurin historiasta. Paketti on maksuton ja ladattavissa Arkkitehtuurimuseon verkkosivuilta. Lue lisää »


 • KIERTONÄYTTELY: Arktisia unelmia

  17.04.–27.10.2019, Saamelaismuseo Siida, Inari

  Näyttely avaa Lapin matkailua ja arkkitehtuuria 1930–50-lukujen Suomessa. Hotellien ja majatalojen kautta valottuvat paitsi kotimaan matkailun kehitys myös kansainväliset ja kansalliset vaikutteet kasvavan maan ilmeessä. Lue lisää »