ARKKITEHTUURIMUSEO 
KASARMIKATU 24, 00130 HELSINKI
 
Museokauppa, opastukset, aulan info
045 7731 0474
 
Kirjasto
04577310484

Yhteystiedot
Tilaa uutiskirje

Näyttelyt, kirjasto ja kirjakauppa
ti–su klo 11–18, ke klo 11–20

Tapahtumakohtaiset
poikkeukset! 

 

 
  

 


  
 
  
 
 
  
 
 
 
  
 
  
  

 
 


 

Näyttelyt museossa

INTERPLAY OF CULTURES

26.9.2018 - 24.2.2019

Näyttely nostaa esille huolen maailman tilasta. Globalisaatio, ilmastonmuutos ja kaupungistuminen muuttavat elinympäristöämme. Haasteet ovat globaaleja, ja niiden ratkomiseen tarvitaan arkkitehtuurin, muotoilun ja tekniikan kaltaisten alojen yhteistyötä. Näyttely juhlistaa Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitoksen 25-vuotista opetushistoriaa kestävän kehityksen ja humanitaaristen kysymysten parissa. Lue lisää »


ARKKITEHTUURIMME VUOSIKYMMENET 1900–1970

Pysyvä näyttely

Näyttely vie matkalle Suomen arkkitehtuurin vuosikymmeniin. Eri kausien tyylipiirteitä, teknisiä ratkaisuja, materiaaleja ja sisustuksia seurataan ensimmäisten kotimaassa valmistuneiden arkkitehtien edustamasta kansallisromantiikasta klassismin, funktionalismin ja kansainvälisen maineemme luoneen modernismin kautta 1970-luvulle. Lue lisää »

Ajankohtaista

 • Syksyn tapahtumakalenteri

  Seuraa Arkkitehtuurimuseon päivittyvää tapahtumaohjelmaa. Syksyn aikana luvassa mm. luentoja, keskustelutilaisuuksia ja näyttelyopastuksia. Lue lisää »


 • ANOTHER GENEROSITY, VENETSIAN 16. KANSAINVÄLINEN ARKKITEHTUURIBIENNAALI

  26.5.–25.11.2018, Pohjoismaiden paviljonki, Giardini di Castello

  Venetsian arkkitehtuuribiennaalin pohjoismaiden paviljongin näyttely tuo Meetings on Architecture -keskustelut Venetsian lisäksi Tukholmaan, Osloon ja Helsinkiin. Lue lisää »


 • Museon ystävät kokoelmien asialla

  Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon ystäväyhdistys DAMY ry on tehnyt Arkkitehtuurimuseolle merkittävän vuosilahjoituksen, joka suunnataan Gesellius, Lindgren, Saarinen -arkkitehtitoimiston piirustusten konservointiin. Toimiston alkuperäiset piirustukset ovat kansallisena perintönä korvaamattomia. Lue lisää »


 • Arkkitehtuurimuseo pilotoi dialogeja

  Sitran Erätauko -menetelmä on uusi tapa käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua. Talven keskustelutilaisuuksissa käsitellään suomalaista kulttuuriperintöä, rakentamista ja tulevaisuuden museota. Osa tapahtumista on kaikille avoimia, osa suunnattu kohdistetummin ammattilaisyleisölle. Lue lisää »


 • KIERTONÄYTTELY: Viiva, tila ja väri. Sakari Laitisen konstruktioita

  27.9.2018–4.1.2019, Alvar Aalto -museo, Jyväskylä

  Arkkitehti Sakari Laitisen (1937-2015) kuvataidetta esittelevä näyttely on värin ja muodon juhlaa. Kansainvälisissä näyttelyissäkin esillä olleissa teoksissa on arkkitehtoninen ote. Lue lisää »


 • KIERTONÄYTTELY: Arktisia unelmia

  6.9.2018-27.1.2019, Arktikum, Rovaniemi

  Näyttely avaa Lapin matkailua ja arkkitehtuuria 1930–50-lukujen Suomessa. Hotellien ja majatalojen kautta valottuvat paitsi kotimaan matkailun kehitys myös kansainväliset ja kansalliset vaikutteet kasvavan maan ilmeessä. Lue lisää »