ETSI TIETOA

Arkkitehtuuriin liittyvät kysymykset
Onko sinulla mielessäsi joku museon kokoelmiin tai arkkitehtuuriin yleisesti liittyvä kysymys? Henkilökuntamme auttaa mielellään! Lue lisää

Arkkitehtuurikohteet

Arkkitehtuuritietokannan tarkoituksena on palvella yleisöä Suomen arkkitehtuurin "tietopankkina". Tiedostoon kootaan Suomen arkkitehtuuriin liittyviä kohteita (myös suomalaisten arkkitehtien ulkomaille suunnittelemia ja ulkomaalaisten arkkitehtien Suomeen suunnittelemia kohteita) riippumatta siitä, onko niistä aineistoa museon kokoelmissa. Tällä hetkellä tiedosto käsittää yli 6500 kohdetta, ja sitä päivitetään ja täydennetään jatkuvasti. 

Kilpailut

Arkkitehtuurikilpailutietokantaan on tallennettu tiedot Suomessa pidetyistä arkkitehtuurikilpailuista ja kansainvälisistä kilpailuista, joissa suomalaiset ovat saaneet palkintoja. Vanhimmat kilpailut ovat 1870-luvulta, uusimmat vuodelta 2010. Tietoja on kerätty alkuperäisistä asiakirjoista, Arkkitehti-lehden kilpailuliitteistä sekä Arkkitehtiuutisista. Tietueita on tällä hetkellä yli 2200. Tietokannasta voi tehdä hakuja esimerkiksi kilpailun nimen, ajankohdan, rakennustyypin, arkkitehdin nimen ja nimimerkin mukaan.

Arkkitehdit

Arkkitehtitietokannassa on henkilötietoja suomalaisista arkkitehdeista ja heidän töistään. Tietueita on tällä hetkellä noin 5000. Pääsääntöisesti tiedot on tallennettu vain edesmenneistä arkkitehdeista. Suomen arkkitehtiliitto (www.safa.fi) julkaisee vuosittain painettavaa jäsenrekisteriä liiton elossa olevista jäsenistä.
Arkkitehtitietokannan aineisto on kerätty matrikkeleista, päivälehtien syntymäpäivä- ja kuolinilmoituksista, Arkkitehti-lehdestä ja Arkkitehtiuutisista.

Käyttö: Tietokannat ovat toistaiseksi vain henkilökunnan käytössä. Asiakkaat saavat tarvittessa tietueista kopioita.