ERÄTAUKO
 
 
Torstai 15.11.2018 kello 17–19, Arkkitehtuurimuseo
Erätauko Suomalaisen saunomiskulttuurin puolesta
 
Suomi hakee saunomista ensimmäisenä kohteenaan Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Miten urbaania saunomiskulttuuria tulisi hakemuksessa kuvailla?
 
HUOM! Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Mukaan mahtuu 40 henkeä. Mikäli tapahtuma tulee täyteen, osallistujat pyritään valitsemaan niin, että osallistujajoukko on mahdollisimman monipuolinen. Ilmoittaudu mukaan keskusteluun: ilona.hilden(a)mfa.fi
 
Lue lisää Arkkitehtuurimuseon Erätauko-ohjelmasta
 

 
Mistä on kyse?
Mitä saunomiskulttuuri merkitsee sinulle? Miten kehittyy urbaani saunomiskulttuuri? Uimahallin sauna, yksiön sauna, yleinen sauna, väliaikainen sauna, mobiilisauna, taidesauna. Suomessa saunominen on tärkeä osa kaupunkilaisten virkistystä ja merellisten alueiden suunnittelua. Suomi hakee saunomista ensimmäisenä kohteenaan Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Tervetuloa pureutumaan siihen, miten sanoitamme urbaania saunakulttuuria Unescon aineettoman kulttuuriperinnön hakemukseen.
Haluamme kuulla, miten sinä koet saunomiskulttuurin kehityksen. Miten esimerkiksi uudet saunan ja ravintolan yhdistelmät muokkaavat saunomisen kokemusta? Millaista on tänä päivänä saunojen palvelumuotoilu?
 
Mistä keskustellaan ja keskustelun tavoite?
Tervetuloa pureutumaan siihen mitä urbaanista saunomiskulttuurista olisi hyvä kirjata Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listauksen viralliseen hakemukseen. Nyt on mahdollisuus tehdä historiaa yhdessä. Tavoite on, että jokainen tulee kuulluksi ja synnytämme yhdessä syvemmän ymmärryksen kaupunkilaisten saunomiskulttuurin huomioimisesta.
 
Ketä toivotaan paikalle?
Kutsumme paikalle kaikenlaisia saunojia, sauna-alan yrittäjiä sekä saunojen suunnittelijoita. Erityisesti sinut, joka haluaisit ideoida ja toimia – sekä sinut, jolle yhteiskunnallisista asioista keskustelu tai vaikuttaminen ei ole ihan arkipäivää. Meitä kiinnostaa juuri sinun kokemuksesi! Jotta viestit saadaan vietyä sinne missä päätöksiä tehdään, on paikalle kutsuttu myös asiantuntijoita ja Museoviraston virkamiehiä. Tapahtuma myös uutisoidaan, jotta aiheelle saadaan laajempaa näkyvyyttä.
 
Käytännön asiat ja info
Tarjoamme osallistujille virvokkeita ja välipalaa.
 
Alustava ohjelma
16.45 Välipalatarjoilu
17.00 Hankkeen esittely: Museovirasto ja Suomen Saunaseura ry
17.15 Avauspuheenvuorot
17.30 Yhteinen keskustelu
18.00 Pienryhmädialogi, yhteinen keskustelu
18.30 Syvemmän ymmärryksen yhteenveto
19.00 Lopetus
 
Ilmoittautuminen
Tapahtumaan mahtuu 40 henkeä. Mikäli tapahtuma tulee täyteen, osallistujat pyritään valitsemaan niin, että osallistujajoukko on mahdollisimman monipuolinen. Ilmoittaudu mukaan keskusteluun: ilona.hilden@mfa.fi
 
Lisätiedot
Reetta Heiskanen
väliaikainen johtaja, Arkkitehtuurimuseo
puh. 050 5449 094
reetta.heiskanen(a)mfa.fi