ERÄTAUKO
 
 
Arkkitehtuurimuseo toimii pilottikohteena Suomen itsenäisyyden rahaston Sitran käynnistämässä Erätauko-hankkeessa. Tavoitteena on vahvistaa museoiden yhteiskunnallista roolia ja kehittää uusia tapoja rakentavaan yhteiskunnalliseen keskusteluun hyödyntämällä Sitran Erätauko-menetelmää.
 
Talven 2018–2019 aikana järjestetään keskustelutilaisuuksia suomalaisesta kulttuuriperinnöstä, rakentamisesta ja tulevaisuuden museosta.  Osa keskusteluista on kaikille avoimia, osa suunnattu kohdistetummin ammattilaisyleisölle.
 
Keskusteluihin saa tulla antamaan neuvoja, oppimaan tuntemattomilta ja haastamaan naapurin. Tapahtumien sisällöt, tarpeet ja tavoitteet suunnitellaan yhdessä yhteisöjen kanssa. Arkkitehtuurimuseo levittää kokeilun oppeja museokentälle myös laajemmin. Lue tiedote

 
TULOSSA

Torstai 15.11.2018 kello 17–19, Arkkitehtuurimuseo
Erätauko Suomalaisen saunakulttuurin puolesta 
Suomi hakee saunomista ensimmäisenä kohteenaan UNESCO:n aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Tule kehittämään hakemuksen sisältöjä yhdessä. Keskustelutilaisuus urbaanista saunakulttuurista toteutetaan Sitran Erätauko -metodia hyödyntäen. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Mukaan mahtuu 40 henkeä. Mikäli tapahtuma tulee täyteen, osallistujat pyritään valitsemaan niin, että osallistujajoukko on mahdollisimman monipuolinen. Ilmoittaudu mukaan keskusteluun: ilona.hilden(a)mfa.fi 
 
 
MENNEET
 
30.10.2018 klo 17–19.30, Designmuseo
Erätauko tulevaisuuden museosta

Minkälainen on sinun unelmiesi museo? Mitä haluat museossa kohdata? Missä kaikkialla museon kohtaat? Mitä tulevaisuuden arkkitehtuuri- ja designmuseo voisi kävijöilleen tarjota? Hyppää mukaan dialogiin tulevaisuuden museosta. Keskustelu pohjautuu syksyllä julkaistuun selvitykseen, joka suosittaa uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon rakentamista Helsinkiin. Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon järjestämän keskustelun tavoitteena on luoda verkostomaista dialogia tulevaisuuden museosta. Tilaisuuteen on kutsuttu monialainen joukko, muun muassa arkkitehtuurin, designin, matkailun ja kasvatuksen ammattilaisia sekä opiskelijoita. Keskusteluun on tarjolla 40 paikkaa, joista osa on tarjolla avoimella kutsulla 11.10. alkaen: mfa@mfa.fi. 
 
31.10.2018 kello 17–19, Arkkitehtuurimuseo
Erätauko suomalaisen puuarkkitehtuurin puolesta

Puurakentaminen on tärkeä osa suomalaisen arkkitehtuurin perintöä ja tulevaisuuden teollisuutta. Mitä ympäristöministeriön puurakentamisen edistämisohjelmassa olisi hyvä huomioida? Erätauko antaa mahdollisuuden kehittää tapahtumakokonaisuutta yhdessä. Keskusteluun on tarjolla 40 paikkaa, joista osa on tarjolla avoimella kutsulla 11.10. alkaen: mfa@mfa.fi.