EERO SAARINEN HONORARY LECTURE


Arkkitehtuurimuseon järjestämä vuotuinen kunnialuento juhlistaa Eero Saarisen perintöä. Luennolle kutsutaan nuori, kansainvälisesti menestystä saavuttanut arkkitehti kertomaan töistään, urastaan ja vaikutuksistaan.
 
Yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa.
 
EERO SAARINEN HONORARY LECTURE 2018
Bas Smets, Bureau Bas Smets -toimiston perustaja ja johtaja, Bryssel, Belgia
 
Torstai 13.9. klo 13.00–16.00
G18-juhlatilaYrjönkatu 18, Helsinki
 
Eero Saarisen syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi käynnistettyyn luentosarjaan kutsutaan vuosittain ennakkoluulottoman arkkitehtuurin perinnettä työssään jatkava ja kansainvälistä tunnustusta saanut nuori arkkitehti. Tänä vuonna luennoijaksi on valikoitunut belgialainen Bas Smets, Bureau Bas Smets -toimiston perustaja ja johtaja. Smets keskittyy luennossaan yhteen erikoisalaansa maisema-arkkitehtuuriin ja sen tulevaisuuteen liittyviin mahdollisuuksiin ja haasteisiin.
 
”Aion luennoida maisema-arkkitehtuurin määrittämisen tarpeesta aikana, jolloin luonnolliset tilat kutistuvat kovaa vauhtia. Puhun myös maisema-arkkitehtuurin synnystä 1400-luvun maalauksien myötä ja siitä, kuinka nykyiset projektit toimivat näiden maalauksien jatkumona”, Smets kertoo ja jatkaa: ”Yksi tärkeä puheenaihe on myös maisemaprojektien tuottaminen useissa maissa ja konteksteissa”.
 
Vuonna 2008 Bas Smets palkittiin nuorten maisemasuunnittelijoiden Les Nouveaux Albums des Jeunes Architectes et des Paysagistes -palkinnolla. Vuosina 2013–2014 hän oli mukana tuottamassa Antwerpenin kansainvälisen Arts Campus de Singelin ja Bordeaux'ssa sijaitsevan Arc en Rêve -arkkitehtuurin keskuksen ensimmäistä monografista näyttelyä. Vuonna 2016 Bas Smets kuratoi Invention of Landscape -näyttelyn Bozarissa, Brysselissä, ja vuonna 2017 hänet nimitettiin Bordeaux'n arkkitehtuuribiennaalin komissaariksi.
 
Bureau Bas Smets on belgialainen arkkitehtitoimisto, jonka Bas Smets (s. 1975) perusti Brysselissä vuonna 2007. Hän on valmistunut Leuven yliopistosta ja suorittanut maisema-arkkitehtuurin jatko-opinnot Geneven yliopistossa.
 
Bureau Bas Smets kotisivut
 
Luento on osa HDW Arkkitehtuurin päivää, jota vietetään torstaina 13.9. G18-juhlatilassa. Seminaari on kaikille avoin, mutta vaatii ennakkorekisteröitymisen täällä. Luento pidetään englanniksi.
MFA | Helsinki Design Week | Arkkitehtuurin päivä 2018

2018 – Bas Smets / Bureau Bas Smets
2017 – Sebastián Irarrázaval / Sebastián Irarrázaval Arquitectos
2016 – Spela Videcnik / Ofis
2015 – Jun Igarashi / Jun Igarashi Architects
2014 – Stephen Witherford / Witherford Watson Mann Architects
2013 – Marc and Nicole Maurer / Maurer United
2012 – Franklin Azzi / Franklin Azzi Architecture
2011 – Carolina Bueno / Triptyque Architecture
2010 – Shohei Shigematsu / Office for Metropolitan Architecture