ARKKITEHTUURIMME VUOSIKYMMENET

Näyttely, opettajan opas ja tehtävät koululaisille
 
Arkkitehtuurimuseon kolmannessa kerroksessa oleva pysyvä näyttely esittelee suomalaisen arkkitehtuurin historiaa ajanjaksolla 1900–1970. Yleistajuiset lyhyet tekstit kertovat yhteiskunnallisista tapahtumista, kaupunkisuunnittelusta, ajalle tyypillisistä rakennuksista, tyylipiirteistä sekä asumisesta. Näyttelyssä on lisäksi pienoismalleja sekä kuvaesitys, jossa esitellään kokoelman originaalipiirustuksia.

Tutustu museoon ja sen näyttelyihin opettajan oppaan ja tehtäväpaketin avulla:
Lataa opas pdf-tiedostona (2,4 Mt) tästä.

Aloitustehtävä nivoo 1890-luvulla toteutetun museorakennuksen osaksi 1900–1970-lukuja esittelevää pysyvää näyttelyä. Katso lähelle johdattelee työskentelemään omatoimisesti pysyvän näyttelyn parissa. Muut tehtävät kiinnittävät huomion pysyvän näyttelyn yksittäisiin teemoihin ja tulevaisuuden visioihin. Näyttelykäynnin ajaksi saat selailukappaleen ja Katso lähelle -tehtävän kuvakortit käyttöösi museon lippukassalta.
 
Ennen vierailua aiheeseen voi tutustua tai sen jälkeen opittua voi testata pelaamalla verkkopeliä!  Spela arkitekturspel på nätet!
 
Tehtävät ja verkkopeli soveltuvat kaikenikäisille. Kokonaisuus tukee erityisesti kuvataiteen, historian ja yhteiskuntaopin opetussuunnitelmien tavoitteita.

 

 
 
Päivitetty 21.9.2016.