Arkkitehtuurikasvatusta verkossa

 
Alta löydät verkkolinkkejä opettajille suunnatuista apumateriaaleista sekä mukavaa ajanvietettä ja kokeiltavaa muillekin.
 
 
 
 
http://a-magazine.org/

Arkkitehtuurilehti Lapsille. Opetusmateriaaleja 5–10-vuotiaille. Aineistoa tarjolla suomeksi, espanjaksi ja englanniksi.
Lehden sisällysluettelo
 
 
 
 
 
 
www.arkkitehtuurikasvatus.fi
 
Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen ylläpitämä sivusto. Tarjolla runsaasti eri ikäryhmille suunnattuja opetusaineistoja ja -tehtäviä.
Vinkkejä opetukseen
 
 
 
 

www.arkitekturpedagogen.se
 
Edellisen ruotsalainen vastine. Tehtäviä, linkkejä ja vinkkejä sekä kattava kansainvälinen bibliografia.
På svenska
 
 
 
 
www.artnouveau-net.eu

Eurooppalaisten museoiden art nouveau- ja jugendyhteistyöverkoston sivusto. Tarjolla mm. tyylipiirteisiin tutustuttava verkkopeli, joka on käännetty useille kielille:
Verkkopeli suomeksi
Muut kieliversiot ja animaatiofilmi
 
Lisäksi tietoa tyylipiirteistä sekä eri-ikäisille soveltuvia, eri kielille käännettyjä tulostettavia työkirjoja, jotka tutustuttavat tyylille tyypillisiin koristeaiheisiin, kuten esimerkiksi mielikuvitushahmoihin:
Työkirjat


 
  www.mad.fi

Oppiaitokset ja oppilaat voivat ladata käyttöönsä ilmaiseksi ArchiCAD-suunnitteluohjelman. Tätä ohjelmaa käytetään arkkitehtitoimistoissa ympäri maailman. Opettajat voivat myös osallistua maksullisiin koulutuksiin ohjelman käytöstä. Rohkeasti kokeilemaan!
Latausohjeet
 
 
 
 
  Muuttuva ja laajeneva Joensuu
 
Pohjois-Karjalan museo on laatinut tehtäviä, joiden myötä tutustutaan kotiseudun erityispiirteisiin, paikannimiin ja omaan kotiin. Sisältö on sovellettavissa paikasta riippumatta.
Hankkeen esittely
Tehtävät (pdf)
 
 
 
 

 
   Opetushallituksen verkko-opetusmateriaalit
 
Arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön teemalla on laadittu esimerkiksi historian ja yhteiskuntaopin sekä biologian ja maantiedon aineisiin soveltuva ”Munkkiniemi eilen - tänään” (Helsinki), joka antaa mallia kaupunkisuunnittelun ja kaavoituksen liittyvien kysymysten käsittelyyn:
Kuinka vaikutan asuinympäristööni
Arkkitehtuurikasvatuksen teemasivusto
 
 
 
 
www.playce.org

Playce on kansainvälinen arkkitehtuurikasvatusyhdistys, joka on tuottanut sarjan aistiharjoituksia. Aistikortit ladattavana kotimaisilla kielillä sekä englanniksi, tanskaksi ja sloveniaksi.
Suomeksi
På svenska
 
 
 
http://www.rakennetaankaupunki.fi

Rakennetaan kaupunki! on arkkitehtuuriaiheinen lasten ooppera. Lastenoopperan Wir Bauen eine Stadt on alunperin säveltänyt saksalainen Paul Hindemith vuonna 1930. Suomen tuotantoprojekti perustettiin vuonna 2008 arkkitehti Maria Nordinin ja kapellimestari Anna Rombachin toimesta.
 
Sivustolta löytyy ohjeita siitä, miten oopperaprojekti toteutetaan koululuokan kanssa, ja tuotantopäiväkirjoja parhaillaan meneillään olevista produktioista. Materiaali on saatavissa myös englanniksi ja espanjaksi.
Tutustu projektiin
 
 
 
 

www.saranat.fi
 
Keski-Savon kulttuuri- ja rakennusperintöä esittelevä sivusto. Paljon asiaa paikallisesti vaikuttaneista arkkitehdeista ja verkkopelejä.
Verkkopelit
Koululaistehtävät
 

 
 
http://www.kulttuuriperintokasvatus.fi
 
Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seura julkaisee vuosittain Euroopan rakennusperintöpäivän teeman mukaisia opetusaineistoja, esimerkiksi kunnan- ja kaupungintaloista, Suomen linnoista tai maisemasta.
Opetusaineistot
 
 
 

http://www.sagalund.fi/
 
Tuvanrakennuspeli opastaa havainnollisella tavalla eri aikakausien muotojen eroihin. Kemiönsaaren Sagalundin museon tuottama peli on saatavilla myös ruotsiksi.
Suomeksi
På svenska

 
 
Päivitetty 18.7.2016.